Sănătatea în bucate. Călătorie prin Europa cu Toni Godeanu
Astăzi, la „Sănătatea în bucate”, Chef Toni Godeanu ne-a dus într-o călătorie culinară prin Europa.
Vizitează secțiunea ”Culinar” de pe site-ul Digi24 pentru a descoperi rețete culinare, mâncăruri și de prăjituri și alte curiozități despre alimentație. Descoperă rețete sănătoase i delicioase de mâncăruri și deserturi, rețete simple sau mai complicate. Citește sfaturi alimentare, informații despre diete, cum să mănânci sănătos, dar și studii ciudate și reportaje inedite despre mâncare.
Astăzi, la „Sănătatea în bucate”, Chef Toni Godeanu ne-a dus într-o călătorie culinară prin Europa.
Flexitarianismul este mod de alimentare mai respectuos cu mediul, care ar putea fi parte a unei soluții pentru a limita încălzirea globală.
Publicat acum acum 6 aniO fermă din judeţul Mureş vrea să rupă tradiţia. Produce brânză cu praf de cărbune, alcool şi ardei iuţi, după reţele inventate chiar de proprietar. Preţul de vânzare se apropie de cel al unor...
Publicat acum acum 6 aniUn tatuaj. 100 de ani. 10.000 de pizze gratuite. Așa sună anunțul cu care o pizzerie încearcă să se promoveze în Rusia.
Publicat acum acum 6 aniProfit dintr-un singur fel de mâncare. Este ideea de afaceri pe care mizează tot mai mulţi proprietari de localuri din ţară. Iar oferta, deşi aparent limitată, îi poate pune chiar în dificultate pe...
Publicat acum acum 6 aniDacă ești genul de persoană care adoră sosul de guacamole și care crede că pâinea prăjită cu avocado este divină, patru universități te caută.
Publicat acum acum 6 aniDacă vă place ciocolata, vă propunem un desert care cu siguranţă vă va impresiona. Nu e greu de preparat, dar gustul e intens. Vă invităm să aflaţi secretele unui mousse perfect.
Publicat acum acum 6 aniDoriţi o mâncare ieşit din tiparul meniurilor obișnuite, dar în același timp simplu de preparat şi fără să aveți nevoie de multe ingrediente? Vă recomandăm atunci fileul de şalău cu sos olandez şi...
Publicat acum acum 6 aniAcest studiu face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”.
Publicat acum acum 6 aniDeliciul rece, numai bun pentru o zi călduroasă, satisface chiar şi cele mai pretenţioase gusturi: este decorat cu foiţe de aur şi de argint şi servită într-o bol din cristal de Baccarat.
Publicat acum acum 6 aniÎn alte țări, conceptul de fast-food se supune unor reguli de igienă foarte stricte şi în acelaşi timp transparente.
Publicat acum acum 6 aniHamsii prăjite în ulei, shaorma cu de toate şi porumb fiert, udate cu o bere rece. Este meniul tradiţional al românilor aflaţi în concediu pe litoral.
Publicat acum acum 6 aniMircea Radu și doi producători de televiziune lansează un proiect inedit de redescoperire a rețetelor autentice din zonele etnografice ale Hunedoarei: Povești cu Gust. Prezentatorul va străbate...
Publicat acum acum 6 aniCercetătorii Staţiunii legumicole Buzău au aclimatizat în această primăvară peste 10 noi plante legumicole aduse din China, India şi Coreea, folosite în gastronomia vegetariană.
Publicat acum acum 7 aniAnthony Bourdain, unul dintre cei mai cunoscuţi maeştri bucătari ai lumii, s-a sinucis. Scriitor şi personalitate a televiziunii, el era în Franţa, unde filma un nou episod din producţia pe care o...
Publicat acum acum 7 aniPasiunea pentru vinul de calitate l-a făcut pe un canadian să nu stea prea mult pe gânduri - a plătit peste 100.000 de euro pentru o sticlă veche de 244 de ani.
Publicat acum acum 7 aniPrepararea cărnii pe grătar la temperaturi înalte poate conduce la eliberarea în atmosferă a unor substanţe cauzatoare de cancer numite hidrocarburi aromatice policiclice (PAH), care pot fi absorbite...
Publicat acum acum 7 aniGoana dup ă o alimentaţie sănătoasă ne expune la riscuri. Un paradox care descrie piaţa românească de fructe şi legume. Fără să ştie, de multe ori, consumatorii pun în farfurie un cocktail de...
Publicat acum acum 7 aniO umplutură realizată din lămâi Amalfi şi cremă de unt completează tortul.
Publicat acum acum 7 aniMecanismul este simplu: tot ce trebuie să faceţi este să urmăriţi emisiunea Sănătatea în bucate, în fiecare weekend, de a 12.30, la Digi24, să reţineţi întrebarea ediției şi apoi să postaţi răspunsul...
Publicat acum acum 7 aniSalamul de porc, crenvurşti de pui, pateul din ficat sau iaurtul de capră vor trebui să conţină minimum 95 la sută carne sau lapte, pentru a-şi păstra denumirea. E propunerea unui parlamentar, care...
Publicat acum acum 7 aniPreţul vaniliei a crescut puternic în ultimii doi ani, la aproximativ 600 de dolari kilogramul, şi a ajuns mai mare decât cel al argintului, dând fiori producătorilor de îngheţată, relatează BBC.
Publicat acum acum 7 aniRomânii şi străinii care vin în vizită la Bucureşti fac obligatoriu un popas la Cocoșatu - un loc de legendă, de la marginea Capitalei.
Publicat acum acum 7 aniProfitând de depenalizarea iminentă a canabisului în Canada, o firmă şi o universitate canadiană au lansat prima bere din lume parfumată cu acest drog uşor, ceea ce-i garantează un succes rapid.
Publicat acum acum 7 aniCu rețetele moștenite de la străbunici, cu multă pasiune pentru munca sa și drag de țară, un măcelar din Fundu Moldovei a pus la punct o afacere cum rar se mai găsește în România.
Publicat acum acum 7 aniÎnainte sau după comunism, "micul" a făcut parte din tradiţia zilei de 1 Mai. Ziua Muncii nu este întreagă fără grătare. Sunt multe locuri în România în care se prepară mici, însă niciunul la fel de...
Publicat acum acum 7 aniÎn inima Transivaniei, telemeaua are o tradiție aparte. Cea produsă din 1994 într-o mică fabrică din Ibăneşti este acum cunoscută şi peste hotare, nu doar în România. Ingredientele naturale sunt...
Publicat acum acum 7 aniPeste 30 de milioane de mici vor ajunge pe grătare în aceasta minivacanţa de 1 Mai, inclusiv la comunităţile de români din Italia, Spania şi Marea Britanie
Publicat acum acum 7 aniSunt și fabrici care respectă rețetele transmise de-a lungul câtorva generații. Una dintre acestea este în Caraş Severin şi foloseşte doar carne, condimente și fum pentru salamul bănăţean.
Publicat acum acum 7 aniÎn comuna Cireșu nu există gospodărie fără măcar un cireș în curte. Sunt peste 30 de hectare de livezi
Publicat acum acum 7 aniÎn Dobrogea, singurul care a primit recunoaşterea de produs tradiţional românesc este un preparat specific bucătăriei unei minorităţi. Este vorba despre ghiudemul tătăresc, adus la noi în ţară din...
Publicat acum acum 7 aniAromata pălinca de Bihor e apreciată de mult printre cunoscătorii de licori tari atât de la noi, cât şi din Vestul Europei.
Publicat acum acum 7 aniUn fost angajat la un centru de corecție juvenilă din Texas, Statele Unite, a fost condamnat la 50 de ani de închisoare după ce autoritățile au descoperit că a furat fajitas, un tip de mâncare...
Publicat acum acum 7 aniÎn zona Topoloveniului, tradiția se ține aproape în fiecare gospodărie.
Publicat acum acum 7 aniÎn vest, pe Valea Cernei, se fac plăcintele pădurănești, în 4, 8 sau 16 colţuri, nu mai groase decât lipia şi pline cu brânză de oaie sau brânză dulce, la fel de bune ca pe vremea lui Burebista.
Publicat acum acum 7 aniDelicioasă și având calități nutritive mai ceva ca ale somonului, scrumbia care urcă din Marea Neagră pe brațele Dunării este secretul din bărcile pescarilor din Deltă.
Publicat acum acum 7 aniÎn băcănii se găsesc din abundenţă cârnaţi de Pleşcoi, deși în satul aflat în apropierea Buzăului nu trăiesc decât vreo mie de oameni. Nici dacă toţi s-ar pricepe să facă delicatesa n-ar putea umple...
Publicat acum acum 7 aniMâncare curată, fără E-uri și gătită după rețete străvechi. E ceea ce caută majoritatea românilor și ceea ce promit majoritatea producătorilor. Termenul „tradițional” a intrat de mult în rețeta de...
Publicat acum acum 7 aniCercetătorii americani au descoperit că ne expunem unor substanţe chimice periculoase numite ftalaţi.
Publicat acum acum 7 aniPentru oameni moderni, mereu grăbiţi sau obosiţi, mâncarea pentru masa de Paşte vine direct pregătită. Soluţiile sunt la îndemâna oricui.
Publicat acum acum 7 aniIubitorii de paste se pot bucura de felurile lor preferate fără să mai aibă grija siluetei.
Publicat acum acum 7 aniSărbătorile Pascale reprezintă o ocazie importantă, bogată în mese multe și copioase, și cei mai mulți români aleg să consume produse tradiționale pe bază de carne de miel. În ultimii ani a început...
Publicat acum acum 7 aniProdusul are un proces de preparare îndelungat, dar gustul brânzei fără lapte a reușit să cucerească tot mai mulți clienți.
Publicat acum acum 7 aniDupă ce au preparat jeleuri cu particule de aur, profesorii şi studenţii din Cluj-Napoca şi-au îndreptat atenţia spre o plantă care se găseşte pe marginea oricărui drum din România. Noua reţetă...
Publicat acum acum 7 aniMare atenţie de unde cumpăraţi peşte! Este unul dintre cele mai perisabile alimente.
Publicat acum acum 7 aniLa sfârşit de săptămână vă invităm să aflaţi cum se prepară o salată caldă cu pui marinat în citrice şi busuioc. E un preparat care e simplu de pregătit şi nu necesită mult timp în bucătărie.
Publicat acum acum 7 aniToată lumea vrea să ţină o cură de detoxifiere, mai ales că în ultimul timp s-au înmulțit și produsele și terapiile care promit că ne curăţa ficatul, sângele sau colonul.
Medicii spun că echilibrul este cheia. Cu cât punem mai multe legume, fructe şi alimente neprocesate în farfuriile copiilor, cu atât ei vor creşte mari si sănătoşi. Prevenirea bolilor depinde în...
Pentru firmele de catering, cursa contracronometru începe cu o oră înainte ca trenul să ajungă în oraş.