De ce este indicată chirurgia robotică?

Data actualizării: Data publicării:
Chirurgie robotica Articol sustinut de SANADOR

Chirurgia robotică, cea mai avansată formă de chirurgie minim invazivă, integrează tehnologia computerizată, oferind o imagine tridimensională mult mărită, de înaltă definiție a câmpului operator, cu experiența chirurgilor în intervenții minim invazive, pentru cele mai bune rezultate operatorii pentru pacient.

Tehnologia robotică revoluționează intervențiile chirurgicale prin îmbunătățirea continuă și extinderea preciziei procedurilor laparoscopice, avansarea tehnologiei chirurgicale și aducerea chirurgiei în era digitală. Chirurgia robotică realizată cu ajutorul sistemului chirurgical da Vinci Xi, extinde capacitățile chirurgilor de a efectua intervenții chirurgicale minim invazive chiar și în cazuri extrem de complexe, cu un abord chirurgical dificil. Prin abordul robotic, chirurgul poate efectua disecții laborioase, de maximă finețe, în locuri anatomice greu accesibile altfel.

Sistemul da Vinci Xi utilizat în chirurgia robotică este format din trei componente separate: consola chirurgului; cartul pacientului, poziționat în imediata apropiere a pacientului, conține cele patru brațe robotice; turnul de control, computerul care integrează informațiile trimise de la consola chirurgului cu datele și comenzile pentru camera tridimensională și instrumente. Brațele robotului transmit mișcările chirurgului asupra unui set avansat de instrumente multiarticulate, cu o mobilitate și o precizie net superioare mâinii umane.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot beneficia de intervenții chirurgicale prin abord robotic pentru afecțiuni urologice, ginecologice și pentru diverse patologii din domeniul chirurgiei generale, realizate de medici talentați și cu experiență vastă, prin intermediul celui mai avansat sistem chirurgical robotic, da Vinci Xi.

Printre numeroasele proceduri chirurgicale, din sfera chirurgiei generale, ce pot fi realizate robotic la SANADOR, se numără: rezecțiile de colon și rect, chirurgia pancreasului, splenectomii, intervențiile de chirurgie bariatrică, tratamentul herniilor abdominale, tratamentul herniei hiatale și al bolii de reflux gastroesofagian.

În cancerul de prostată, chirurgia robotică este de primă intenție, după o corectă selecționare a cazurilor. La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot beneficia de o gamă largă de intervenții robotice urologice pentru diverse alte patologii: nefrectomie parțială și totală, pieloplastie, reconstrucția joncțiunii pieloureterale, cistectomie, corecția unor leziuni ale ureterului etc.

De asemenea, prin intermediul chirurgiei robotice se pot realiza intervenții chirurgicale din sfera ginecologiei, precum histerectomii, miomectomii, chirurgia endometriozei, anexectomii etc.

Chirurgia robotică permite o acuratețe de excepție a actului operator, cu prognostic postoperator foarte bun și complicații reduse, cu impact benefic semnificativ asupra vieții pacientului. Pentru pacient, chirurgia robotică înseamnă o spitalizare redusă, mai puține complicații, durere și sângerare reduse, recuperare rapidă, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile și o siguranță sporită printr-o mai bună acuratețe a actului chirurgical.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ciocolata Dubai, luxul care ascunde un mare fâs-tic. Ingredientele surpriză care îi păcălesc pe consumatori
Digi FM
Cum arată Bryan Adams în 2024, la 65 de ani. La 16 ani s-a lăsat de școală pentru muzică
Pro FM
Selena Gomez reacționează după noile critici legate de silueta sa: Nu-mi pasă că nu sunt subțire băț
Film Now
Cum arată fiul lui Jack Nicholson. Asemănarea cu tatăl lui i-a adus rolul principal într-un film horror
Adevarul
Nazistul care s-a revoltat împotriva cruzimii. Povestea adevărată a lui Oskar Schindler, salvatorul evreilor
Newsweek
Care pensionari NU iau bani în plus la pensie la indexarea din 1 ianuarie? Știm ce meserie au avut
Digi FM
Un român, văduv și tatăl a doi copii, mort în inundațiile din Spania. Fratele lui i-a găsit trupul fără...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Aricii din Europa, incluşi pe „lista roşie” cu specii „potenţial ameninţate cu dispariţia”. „Oamenii sunt cei...
Film Now
Avocata lui Johnny Depp a dezvăluit de ce nu și-a dorit o relație cu starul: „Nu aș face niciodată așa ceva...
UTV
Margot Robbie si Tom Ackerley au devenit parinti pentru prima oara. Actrita a nascut un baietel perfect...