Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii. Ce trebuie să faci

Data actualizării: Data publicării:
Sectie ATI SANADOR Articol susținut de SANADOR

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă.

Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

În Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul de acest tip din sistemul medical privat din România, pacienții cu urgențe medicale, inclusiv cu complicații ale unor infecții respiratorii, beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale, asigurate de medici urgentiști foarte bine pregătiți și cu multă experiență în gestionarea chiar și a celor mai dificile cazuri.

La Spitalul Clinic SANADOR funcționează permanent 26 de linii de gardă, inclusiv linii de gardă de terapie intensivă, cardiologie, terapie intensivă cardiovasculară, pediatrie, terapie intensivă neonatală, astfel încât orice urgență medicală apărută este gestionată corespunzător.

Pentru un diagnostic corect și în timp optim, medicii din Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR au acces 24 de ore din 24 la investigații imagistice complete, realizate cu echipamente de ultimă generație. De asemenea, pacienții beneficiază de analize de laborator realizate prin protocolul point-of-care, direct la patul bolnavului.

Pacienții pot să apeleze și Serviciul de Ambulanță al Spitalului Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar, care are dispecerat propriu (telefon 021.9699), disponibil nonstop și flotă de ambulanțe proprie.  

Editor : B.E.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri