„Cine sunt eu”. Ce spune Cătălin Berenghi, bărbatul care a amenințat-o pe judecătoarea din dosarul lui Călin Georgescu

Data actualizării: Data publicării:
INSTANT_CAB_GEORGESCU_30_DEC_005_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Cătălin Berenghi (stânga) la Curtea de Apel, în dispozitivul de pază a lui Călin Georgescu. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Cătălin Berenghi, bărbatul pe numele căruia poliția a deschis un dosar de urmărire penală după ce a amenințat-o pe judecătoarea din dosarul lui Călin Georgescu, are o serie de postări pe rețelele sociale în care acuză presa că minte în privința lui și își prezintă un „mini CV” în care susține că a fost luptător în Legiunea Străină, a avut misiuni de pază și protecție în zone război și este instructor de cursuri de supraviețuire. „Acum joc eu, cum vreau și-mi place, peste capul vostru! Vă rog să nu-mi stați în cale”, a transmis bărbatul care face parte din dispozitivul de pază a lui Călin Georgescu.

„Cine sunt eu, «infractorul» Cătălin Berenghi? Ce am făcut, am făcut pe timpul și banii mei”, a scris Cătălin Berenghi marți într-un mesaj pe Facebook, reluând o postare mai veche, din 2016, în care își prezintă un „mini CV”. 

Potrivit propriilor date, Berenghi a fost luptător în Legiunea Straină, genist, sniper (lunetist), alpinist, schior ghid montani, instructor de cursuri de supraviețuire și a avut mai multe misiuni de pază și protecție în zone de război (Irak, Afganistan). Totodată, el se prezintă și ca activist civic, care a participat la mai multe acțiuni de protest.

Imaginile de la Curtea de Apel de luni îl arată pe Cătălin Berenghi în dispozitivul de pază a lui Călin Georgescu. Poliția Capitalei a anunțat luni că a deschis dosar de cercetare penală pentru „ultraj judiciar”, după ce Cătălin Berenghi a postat pe Facebook ameninţări la adresa judecătoarei de la Curtea de Apel Bucureşti din dosarul lui Călin Georgescu.

„Gata cu trădările și trădătorii poporului român! Atenție, judecător Cristina Ardeleanu!”, a scris Cătălin Berenghi pe Facebook.

Ulterior, el a acuzat presa că minte în privința lui, spunând „cu mine nu vă merge”, dar și-a completat mesajele cu nota „pamflet”, pentru a atenua tonul de amenințare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Eu vă cunosc jocurile și toate șmecheriile, v-am studiat 10 ani. Acum joc eu, cum vreau și-mi place, peste capul vostru! Vă rog să nu-mi stați în cale! Vremea voastră a trecut! Pamflet”, a scris într-un alt mesaj postat marți pe aceeași rețea. 

Cătălin Berenghi nu este singurul personaj cu trecut în Legiunea Străină, care îl înconjoară pe fostul candidat Călin Georgescu.

Horațiu Potra este un alt mercenar care are relații cu Călin Georgescu, deși acesta din urmă a negat inițial. Potra a fost reținut de polițiști într-o noapte când venea cu mașina spre București, anchetatorii spunând că acesta se pregătea, împreună cu mai mulți complici, să provoace o serie de acte de violență în cadrul unor manifestări publice în Capitală, după anularea alegerilor prezidențiale.

Candidat fără semnături

Cătălin Berenghi a intrat de mai mulți ani în atenția presei. În 2015, el a ajuns în lumina reflectoarelor după ce a îngropat carne de porc pe un teren în nordul Capitalei, pe care guvernul intenționa să-l doneze comunităţii musulmanilor pentru construcţia unei moschei.

„Poporul nu a fost întrebat dacă doreşte sau nu această megamoschee. Cei care vor face precum Victor Viorel Ponta (premierul de la acea dată - n.r.), ca el vor păţi. O să-l urmărim şi la puşcărie dacă va ajunge, să ducem chiftele şi să-l întrebăm dacă mai doreşte mega moschee”, declara Cătălin Berenghi.

În 2019, el a vrut să candideze la Cotroceni, dar nu a reușit să strângă semnăturile necesare.

„Dacă nu participi, nici lumea nu te cunoaște. Trebuie să începi să te faci cunoscut, indiferent de rezultat. E un început. La următoarele alegeri sperăm să fie mai bine, la următoarele și mai bine. Așa se face. Ați văzut că și USR au pornit ușor, apoi au devenit din ce în ce mai puternici”, spunea Berenghi într-o declarație pentru Digi24.

Un an mai târziu, în 2020, el a candidat, tot fără succes, și la Primăria Capitalei.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri