Stellantis ia măsuri pentru a evita închiderea fabricilor. Nu vrea să ajungă ca Volkswagen, spune CEO-ul

G.C. Data publicării:
Stellantis
sursa: shutterstock.com/

Producătorul auto Stellantis a luat deja măsuri și lucrează pentru a evita provocările cu care se confruntă rivalul Volkswagen, a declarat marți CEO-ul companiei, Carlos Tavares.

„Am făcut multe lucruri nepopulare în ultimii ani pentru a evita pe cât posibil o situație similară cu cea a Volkswagen. Am fost criticați pentru asta, pentru că am luat decizii care nu au fost întotdeauna bine înțelese”, a spus Tavares, adăugând că strategia companiei este să vândă vehicule electrice la aceleași prețuri ca modelele tradiționale pe benzină, scrie Reuters.

La începutul acestei luni, cel mai mare constructor auto din Europa, Volkswagen, a anunțat că ia în considerare pentru prima dată în istoria sa închiderea unor fabrici în Germania.

Vezi și Ce uzine ar putea închide Volkswagen

Anunțul Volkswagen a declanșat speculații potrivit cărora și alți producători auto europeni ar putea evalua mișcări similare pentru a răspunde în fața activității scăzute a fabricilor din regiune, la presiunile crescânde asupra prețurilor din partea rivalilor asiatici și la un mediu economic mai dur.

„Lucrăm foarte, foarte intens pentru a evita acea situație, iar viitorul va arăta dacă vom reuși să evităm problemele sau nu. Este prea devreme pentru a spune astăzi”, a declarat Tavares reporterilor după inaugurarea unui hub global pentru divizia de vehicule comerciale a grupului, Pro One, în Torino, Italia.

Între 2021 — când a fost format prin fuziunea dintre Fiat Chrysler și producătorul Peugeot PSA — și 2023, Stellantis și-a redus forța de muncă cu aproape 20.000 de angajați în Europa, majoritatea prin concedieri voluntare.

Vezi și Italia VS producătorii auto: Guvernul reduce finanțarea alocată fabricii de baterii pentru mașini electrice a Stellantis și Mercedes