Italia VS producătorii auto: Guvernul reduce finanțarea alocată fabricii de baterii pentru mașini electrice a Stellantis și Mercedes

G.C. Data publicării:
Stellantis
sursa: shutterstock.com/

Guvernul italian reduce fondurile alocate fabricii de baterii pentru vehicule electrice a producătorilor auto Stellantis și Mercedes-Benz Group, un proiect care a întâmpinat întârzieri din cauza scăderii cererii de vehicule electrice în Europa.

Fondurile publice, alocate inițial companiei Automotive Cells Company (ACC), deținută de cei doi producători auto, vor fi redirecționate către alte inițiative de energie verde întrucât compania nu a furnizat un calendar clar pentru dezvoltarea fabricii, a declarat marți ministrul industriei, Adolfo Urso, potrivit Bloomberg.

Vezi și Italia versus Stellantis. Guvernul lansează o nouă serie de atacuri asupra producătorului Fiat şi Alfa Romeo

ACC, care își propunea să construiască trei fabrici de baterii în Europa, cu o investiție totală de 7 miliarde de euro, a suspendat lucrările de pregătire din Termoli, pe coasta de est a Italiei. De asemenea, a oprit construcția în Kaiserslautern, sud-vestul Germaniei.

ACC va discuta din nou cu guvernul despre planurile de finanțare în prima jumătate a anului viitor, a spus directorul general, Yann Vincent, într-un interviu telefonic cu Bloomberg.

Stellantis va continua să producă motoare în fabrica din Termoli până în 2028 pentru a atenua impactul întârzierii inaugurării fabricii de baterii, a declarat un reprezentant al companiei.

În ultimele luni, guvernul italian a intrat într-o serie tot mai largă de conflicte cu unul dintre cei mai mari producători auto din lume. Stellantis, proprietarul brandurilor Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, Citroën și Jeep, a intrat de mai mult timp în vizorul premierului Giorgia Meloni, care susține că gigantul nu investește suficient în Italia. Guvernul a criticat deseori grupul pentru că a redus producţia în ţară şi a mutat construcția unor modele Fiat şi Alfa Romeo peste hotare.

Săptămâna trecută, Stellantis a anunțat că intenționează să oprească producția modelului electric Fiat 500 în Torino, Italia din cauza lipsei de comenzi în Europa.