Pe scurt, Honor 7 este un smartphone performant care încă se poziţionează cu peste 100 de euro mai jos decât flagshipurile momentului. Telefonul nu este un flagship-killer şi nici nu credem că îşi propune să facă asta. Este discutabil însă în ce măsură pe o piaţă în care există alternative precum OnePlus 2 sau Moto G, Honor 7 poate duce la bun sfârşit campania de rebranding a companiei chinezeşti.
Unul dintre cele mai importante atuuri ale smartphone-ului este senzorul de amprentă, poziţionat sub camera din spate, chiar în dreptul degetului arătător. Se mândreşte cu faptul că este cel mai rapid din piaţă, însă nu am ajuns încă să îl testăm în toate situaţiile şi părerile specialiştilor sunt împărţite. Ce va putem spune însă este că, la prima întâlnire, a fost extrem de responsiv. Din păcate, acesta nu poate fi folosit de aplicaţii de tip third-party precum cele de portofele electronice, însă sperăm că odată cu upgrade-ul sistemului de operare la Android 6 Marshmallow să se rezolve şi acest mic neajuns.
Designul lui Honor 7 este simplu şi destul de atractiv, deşi tinde să arate în continuare că o copie de iPhone. Materialele folosite sunt foarte bune, corpul de metal şi coating-ul premium îl fac o apariţie interesantă şi elegantă.
Telefonul are o grosime de 8,5 mm, ceea ce îl face un device destul de subţire pentru categoria sa de preţ. Comparat cu One Plus 2, spre exemplu, el este cu 1,3 mm mai subţire şi cu 18 grame mai uşor.
Pe lângă butoanele standard de power şi volum, Honor 7 încorporează un extra-buton care poate fi customizat. Acesta poate fi folosit pentru a deschide camera, pentru a intra în meniul de setări sau pentru a lansa aplicaţii folosite foarte des precum Facebook sau Twitter.
În interior găsim un procesor octacore Huawei Kirin 935 şi 3 giga de RAM, iar acest lucru se vede. Telefonul se mişcă foarte repede, indiferent de numărul de aplicaţii care rulează în acelaşi timp. Honor 7 are 16 giga de memorie, care pot fi însă extinși prin intermediul unui card micro-SD până la 128 de giga. În plus, smartphone-ul este dual sim.
Honor 7 rulează varianta modificată a lui Android 5.0 numită Emotion UI. Este aceeaşi interfaţă pe care o găsim şi pe Huawei P8 şi include aceleaşi beneficii şi neajunsuri. În plus, producătorii ne-au asigurat că telefonul va putea primi upgrade-ul la Marshmellow fără probleme.
Aplicaţia de cameră a lui Honor 7 este similară celei din iPhone în ceea ce priveşte aspectul şi funcţionalităţile. Camera din spate are un senzor de 20 de megapixeli, iar cea frontală unul de 8 megapixeli şi include şi propriul flash. Imaginile realizate de camera principală a telefonului sunt bine definite şi au culori plăcute. Obiectivul cu o deschidere maximă a diafragmei de 2.4 nu este însă la acelaşi nivel cu restul industriei. Suntem obişnuiţi deja cu modelele competitorilor Android precum LG sau Samsung care includ diafragme de 1.9 sau 2.0. Per total, însă, camera este bună şi obţine rezultate satisfăcătoare şi în condiţii de luminozitate scăzută.
Telefonul este disponibil din această săptămâna în România şi costă puţin peste 2.000 de lei.
În concluzie, Honor 7 este un telefon performant, cu un design atractiv şi o cameră foto care se ridică la nivelul aşteptărilor. Ne-am dori totuşi să vedem pe viitor o interfaţă mai bine construită şi mai coerentă din punctul de vedere al designului. Honor 7 este un produs cu un raport extrem de bun calitate/preţ şi performanţe demne de luat în seamă, însă din punctul nostru de vedere, compania mai are de lucrat până să transforme brandul Huawei într-un reper pentru succes.