Părinţii nu ar trebui să le cumpere smartphone-uri copiilor sub 11 ani, avertizează un operator de telefonie mobilă din Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
Copil cu smartphone
Există o dezbatere aprinsă în Marea Britanie cu privire la modul de reglementare a accesului copiilor şi adolescenţilor la tehnologie şi smartphone-uri. Foto: Profimedia

Părinţii nu ar trebui să le cumpere smartphone-uri copiilor sub 11 ani, avertizează unul dintre cei mai importanţi operatori de telefonie mobilă din Marea Britanie, EE, într-un ghid publicat duminică, menit să "protejeze copiii în lumea digitală", scrie Agerpres.

Aproape un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani au un smartphone în Marea Britanie, conform unui studiu realizat de autoritatea de reglementare a mass-media OFCOM, publicat în aprilie.

Potrivit EE, o filială a grupului britanic de telefonie BT, copiii cu vârsta sub 11 ani nu ar trebui să aibă telefoane care să le ofere acces la internet şi la reţelele sociale, ci mai degrabă "dispozitive cu capacitate limitată" cu care să poată doar să trimită mesaje text şi să efectueze apeluri.

Tinerii sub 13 ani ar trebui să aibă acces restricţionat la reţelele sociale, potrivit EE. Părinţii lor ar trebui să instaleze controale pentru a monitoriza timpul petrecut în faţa ecranului, utilizarea aplicaţiilor şi pentru a stabili limite de timp pentru anumite aplicaţii.

Controlul parental ar trebui activat până la vârsta de 16 ani, potrivit operatorului. Acest lucru ar face posibilă gestionarea accesului la site-uri, conţinuturi şi platforme inadecvate.

Aceste recomandări urmăresc să "protejeze copiii în lumea digitală", a precizat EE, care nu va limita totuşi vânzările de smartphone-uri în funcţie de vârsta utilizatorilor.

Compania vrea să ajute părinţii "să facă cele mai bune alegeri pentru copiii lor", a declarat Mat Sears, directorul de afaceri generale al EE.

Există o dezbatere aprinsă în Marea Britanie cu privire la modul de reglementare a accesului copiilor şi adolescenţilor la tehnologie şi smartphone-uri.

În mai, parlamentarii din comisia pentru educaţie a Camerei Comunelor au declarat că guvernul ar trebui să ia în considerare o interdicţie totală a smartphone-urilor pentru tinerii sub 16 ani.

Dar prim-ministrul Keir Starmer, el însuşi tatăl a doi adolescenţi, a exclus în iulie interzicerea telefoanelor pentru copiii sub 16 ani. "Nu cred că este o idee bună", a spus el, sugerând în schimb că ar trebui puse în aplicare "protecţii mai bune".

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Cu câte salarii pot cumpăra românii o mașină rulată. Cum e în alte state europene
Newsweek
Cine va plăti o factură la energie de 900 lei, la bloc? În care luni va veni această întreținere?
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Vacile din India mănâncă pungi de plastic în loc de furaje și fân. Animalele, considerate sacre, sunt lăsate...
Film Now
Jennie Garth, Kelly din "Beverly Hills", despre durerile secrete din ultimii ani. Două operații...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...