Reacția guvernului britanic după ce Elon Musk a spus că „un război civil e inevitabil” în Regatul Unit

Data actualizării: Data publicării:
elon musk
Elon Musk. Foto: Shutterstock

Ministrul britanic al Justiţiei, Heidi Alexander, a catalogat marți drept „profund iresponsabilă” afirmația făcută de Elon Musk, potrivit căreia „un război civil este inevitabil” în Regatul Unit, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Postarea miliardarului pe platforma X vine în contextul în care continuă revoltele care au degenerat în proteste anti-imigraţie.

"Când deţii o platformă, o mare platformă de socializare, atunci ai o responsabilitate", a remarcat Heidi Alexander. Mesaje cum a fost cel postat de Musk sunt "profund iresponsabile" şi "toată lumea ar trebui să îndemne la calm", a adăugat ea.

"Folosirea unui limbaj precum acela de 'război civil' nu este absolut deloc acceptabil. Vedem ofiţeri de poliţie grav răniţi, clădiri incendiate, prin urmare chiar cred că cine are o platformă socială ar trebui să-şi exercite puterea în mod responsabil", a insistat titulara portofoliului Justiţiei în guvernul condus de laburistul Keir Starmer.

Un purtător de cuvânt al acestuia din urmă a spus la rândul său că nu există nici o justificare pentru comentarii cum sunt cele făcute de Elon Musk. "Vorbim despre o minoritate de bătăuşi care nu sunt reprezentativi pentru Marea Britanie", a afirmat acelaşi purtător de cuvânt, referindu-se la participanţii la protestele violente declanşate după înjunghierea mortală în oraşul Southport a trei fetiţe de către un adolescent în vârstă de 17 ani ai cărui părinţi sunt imigranţi rwandezi.

O moschee din acest oraş, un birou de consiliere cetăţenească şi o secţie de poliţie se numără printre clădirile devastate în urma ciocnirilor violente dintre manifestanţii anti-imigraţie, poliţie şi contra-manifestanţii anti-rasişti. Duminică, aceste proteste, ce au ca lozincă "Destul este destul" (Enough is enough), referire la debarcarea migranţilor veniţi în Regatului Unit cu bărci pneumatice traversând Canalul Mânecii, au degenerat în violenţe contra a două hoteluri care găzduiesc solicitanţi de azil.

Protestele s-au extins în mai multe oraşe şi guvernul le atribuie extremei drepte, acuzând totodată reţelele de socializare că permit răspândirea mesajelor de incitare la ură. Secretarul pentru tehnologie din guvernul de la Londra a anunţat luni că a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai platformelor TikTok, Meta, Google şi X "pentru a le transmite clar că le revine responsabilitatea de a continua să colaboreze cu noi pentru a opri răspândirea dezinformării şi incitării la ură".

Peste 400 de persoane au fost arestate în urma protestelor violente din ultima săptămână şi guvernul britanic a anunţat marţi pregătirea a 500 de locuri în închisori pentru manifestanţii violenţi.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată mormântul Laurei Stoica la 18 ani de la moartea artistei. Cântăreața ar fi împlinit 57 de ani în...
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta. Hidroelectrica: Porțile de Fier pot prelua viitura
Newsweek
Care șoferi iau amendă de 1.000 lei pe loc dacă nu se odihnesc suficient înainte să urce la volan ?
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei