Un schimb de mesaje dezvăluit de WikiLeaks sugerează, potrivit agenţiei The Associated Press, că sistemele de securitate cibernetică furnizate de Bitdefender ar bloca tentativele de spionaj ale CIA, scrie zf.ro.
Hackerii CIA par să profite de unele deficienţe ale produselor antivirus, arată documentele dezvăluite de WikiLeaks, care enumeră o serie de sisteme de protecţie vulnerabile, precum Comodo, Kaspersky, Avira, AVG, F-Secure. Când ajunge la Bitdefender, se spune: „Postările nu sunt suficient de complete pentru a spune acest lucru cu certitudine, dar se pare că Bitdefender, un produs antivirus românesc, le cauzează multe probleme hackerilor CIA. O postare pare să sugereze că sistemul Bitdefender ar putea fi depăşit prin anumite eforturi. Sau poate că nu", comentează Associated Press în articolul despre activităţile cibernetice ale CIA dezvăluite de WikiLeaks. „Tocmai am încercat asta. Bitdefender încă rezistă nebuneşte”, reacţiona un presupus hacker CIA la sugestiile privind metode pentru depăşirea sistemului de securitate cibernetică.
Un reprezentant Bitdefender, Marius Buterchi, a declarat pentru Associated Press că singura concluzie este următoarea: „Noi detectăm metodele CIA”.
Ultimele dezvăluiri ale site-ului WikiLeaks privind un amplu program de „hacking” al CIA surprind prin detaliile ce arată cum acest serviciu ar reuși să transforme în microfoane unele telefoane mobile inteligente și televizoare, chiar și atunci când acestea sunt închise. WikiLeaks a dezvăluit marţi 8.761 de documente secrete ale CIA. Potrivit unor documente, Agenţia Centrală pentru Informaţii din Statele Unite (CIA) a dezvoltat sisteme care pot intercepta conversaţiile prin intermediul televizoarelor şi smartphone-urilor. De asemenea, CIA ar utiliza Consulatul american din oraşul german Frankfurt pentru dezvoltarea unor softuri de spionaj şi pentru lansarea de atacuri cibernetice în Europa, Orientul Mijlociu şi China.
La Digi24 a debutat o nouă campanie care îşi doreşte să vă arate o parte frumoasă a României. Este despre oameni cu iniţiative şi idei, pasionaţi de ceea ce fac, iar rezultatul muncii lor duce la dezvoltarea ţării. România are o clasă de antreprenori care au reuşit dincolo de zgomotul de fond din societate. Nu sunt anonimi, dar nici persoane publice. Dar în urma efortului lor, România avansat mai mult decât de pe urma unei generaţii de politicieni. „Romania FFW”, „România pe repede înainte“ este noul proiect Digi24. Prima poveste a fost tocmai a produsului ce reprezintă cea mai răspândită marcă românească din lume şi a omului care l-a construit. Bitdefender şi Florin Talpeş. Citiți aici povestea companiei și un interviu cu omul de afaceri.
Citiți și:
CIA: Dezvăluirile WikiLeaks ajută inamicii SUA
Wikileaks: Instrumentele ultrasecrete cu care spionează CIA
CIA și FBI, în căutarea sursei Wikileaks
Lavrov nu îşi ia smartphone-ul la negocieri „sensibile”, de frica CIA
CIA, acuzată de „incompetență devastatoare”
Trump: sistemele de protecție ale CIA sunt „învechite”