Cu apa trecută pe factură, familia Comănescu ar fi putut umple o jumătate de bazin olimpic. Oamenii se îndoiesc însă că echivalentul a 50 de autocisterne s-ar fi putut duce într-o lună pe stropitul unei grădini de 50 de metri pătraţi.
Conducerea Companiei de Apă Oltenia este însă de părere că toţi cei 1.200 de metri cubi au fost consumaţi. De partea furnizorilor este apometrul, la care nu s-a descoperit vreo defecţiune.
„După aparatul de măsură este bună de plată (...) Un robinet retezat care ar curge zece zile, asta înseamnă 3 - 4 metri cubi pe oră, asta înseamnă 70 de metri cubi pe zi, aproape 100, dacă curge 30 de zile, gândiţi-vă deja că vin 3.000 de metri cubi”, spune Dorel Grigore, director comercial al Companiei de Apă Oltenia.
Însă clienţii spun că robinetul lor nu are nici o defecţiune. Oamenii mai au acum o singură variantă: să dea în judecată compania de apă.
„În instanță trebuie să solicite în primul rând anularea acelei facturi sau act cu care nu este de acord și recalcularea sumei respective. Se face o expertiză tehnică a aparatului respectiv, dacă a înregistrat sau nu valoarea corectă”, explică avocatul Daniel Pîrlogea.
Chiar şi aşa, va dura cel puţin şase luni pînă la o primă decizie a instanţei. Iar compania de apă ar putea ataca o eventuală sentinţă, iar asta înseamnă alte luni petrecute prin tribunale pentru reclamanţi.