Video Filmări spectaculoase din Ucraina cu un sistem de rachete RAK-SA-12 în acțiune. Sistemul croat e montat pe un Humvee american

Data actualizării: Data publicării:
RAK 12

Serviciul de Pază a Frontierei din Ucraina a dat publicității imagini spectaculoase cu un sistem multirachetă RAK-SA-12 în acțiune, informează Defense Express.

„Sistemul de rachete cu lansare multiplă RAK-SA-12 s-a dovedit a fi o forță formidabilă pe câmpul de luptă, jucând un rol esențial în sprijinirea operațiunilor de foc. În angajamentele recente, echipajele de artilerie cu rachete care au utilizat sistemul au neutralizat cu succes infanteria inamică și concentrațiile de forțe ostile. Operațiunile desfășurate în direcțiile Kramatorsk și Kupiansk, precum și în zona pădurii Serebryanskii, s-au soldat cu zeci de victime inamice, inclusiv ocupanți morți și răniți”, arată un comunicat al Serviciul de Pază a Frontierei.

În imagini se poate vedea cum sistemul croat, montat pe un Humvee american, este montat rapid pe poziția, trage, apoi dispare în câteva secunde. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

RAK-SA-12 este cunoscut pentru fiabilitatea, puterea de foc puternică și precizia sa. Este fabricat în Croația, însă la baza lui este un produs similar fabricat în Serbia, M-63 Plamen, în anii 60.

RAK-SA-12 este echipat cu un sistem lansator de rachete de mare capacitate, acesta poate livra o putere de foc devastatoare pe o arie largă.

Capacitățile de tragere rapidă ale sistemului îi permit să lanseze mai multe rachete în succesiune rapidă, copleșind pozițiile inamice. Mobilitatea sa permite redislocarea rapidă, ceea ce îl face un bun valoros în situații de luptă fluide.

Sistemul este fabricat în Croația și trage cu rachete de 128mm de tip M91, M91A1 și M91A2. Conform specificațiilor de tragere, cadența poate ajunge la 1 rachetă/secundă. Timpul necesar transformării lansatorului din configurația de transport în cea de tragere este de 1 min 30 sec, iar din configurația de tragere în cea de transport este de 1 minut.

Este utilizat pentru distrugerea personalului și a materialului inamic pe suprafețe deschise sau în adăposturi, inclusiv: infanterie, artilerie în poziție de tragere sau în mișcare; posturi de comandă, centre de comunicații și posturi de observație; zone de aterizare pentru parașutiști sau pușcași marini; drumuri, căi ferate și alte linii de transport; porturi și baze aeriene.
Datorită greutății sale reduse, a razei de acțiune relativ lungi și a puterii de distrugere a rachetelor, RAK-SA-12 este potrivit pentru operațiuni pe diferite tipuri de teren și în toate condițiile meteorologice.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Soldatul care a luptat 30 de ani în al Doilea Război Mondial, pentru că...
Digi FM
Monica Anghel, despre transformarea prin care a trecut după ce a slăbit 40 de kilograme: „Am avut încredere...
Pro FM
Theo Rose, primele imagini în rochie de mireasă. Ea și Anghel Damian s-au căsătorit în secret: „Simplu și cu...
Film Now
Iubita lui Leonardo DiCaprio nu pleacă niciodată din casă fără un lucru care să-i amintească de actor...
Adevarul
Care este cel mai sănătos aliment din lume, conform științei. Este gratuit, dar românii nu-l cunosc
Newsweek
Sute de mii de pensionari iau bani în plus la pensie. Casa de pensii trimite decizii zilele acestea
Digi FM
Ce i s-a întâmplat unui român după ce a aruncat la gunoi peste 120.000 de euro și mai multe bijuterii, în...
Digi World
Tehnica simplă de introdus în dietă pentru a slăbi și a spori longevitatea. Mare atenție pentru a nu o duce...
Digi Animal World
Momentul incredibil când un câine scapă din ghearele unui vultur pleșuv. Imaginile au devenit virale
Film Now
Producătorul filmelor „James Bond” raportează o scădere a profitului. Eon nu a ales nici acum succesorul lui...
UTV
Theo Rose si Anghel Damian s-au casatorit in secret. „A fost cea mai frumoasa nunta la care am participat...