Brunco a fost adus de pe stradă, alungat dintr-un colţ în altul, fără mâncare zilnică. Astăzi pleacă în Germania, la Munchen.
Câinele a fost adoptat de un cetățean german. Noul său stăpân i-a făcut pașaport şi îl aşteaptă acasă. Acelaşi noroc îl are şi fostul său coleg de cuşcă, Ben: îl ia acasă Christopher, unul dintre străinii care a mai adoptat un câine din România, în urmă cu un an.
„ Am un câine din România, pe care l-am întâlnit anul trecut. Era singur și avea 12 saptămâni. A fost special pentru mine. Acum spun că el e câinele meu”, spune noul stăpân al lui Ben, Christopher Kalkloesch.
Și Gunda e o voluntară din Germania, care a ajutat la construirea adăpostului de lângă Timișoara și nu a plecat acasă cu mâna goală.
„Am doi câini micuți de care m-am îndrăgostit. Avem o fermă și ne trebuie mai mulți câini. Avem doi câini mari și doi mai mici din România, care locuiesc cu noi acum. Sunt frumoși și îi iubesc mult”, spne aceasta.
În fiecare zi, cel puțin un maidanez din adăpost primește pașaport spre o viață mai bună. În total, anul acesta 300 de câini au plecat din Timiș spre Germania. Iar adopțiile sunt mediatizate prin internet, în clipuri care au mii de vizualizări.
Parinții adoptivi nu platesc decât transportul.
Adopția internațională se face în doi pași. În primul rând, cetățenii străini trebuie să intre pe site-ul asociației, unde găsesc poze, video dar și o descriere a tututor animalelor care sunt pregatite pentru o viață nouă. Ulterior, nemții trebuie să vină în adăpost, să vadă dacă sunt compatibili cu animalul ales.
Pentru adopțiile internaționale luptă şi primarul Sibiului.
„Noi am dezvoltat împreună cu ONG-urile o serie de programe foarte bune, ONG-uri care intermediază adopții de câini și în Germania, și în Austria”, a spus Klaus Johannis.
Numai din Sibiu şi Timiş, anul trecut au fost adoptaţi peste două mii de câini.