David Popovici a devenit ținta atacurilor unor personalități cunoscute din societatea civilă după ce a anunțat că, din banii câștigați la campionatele de înot, și-a luat mașina visurilor sale. Puțini știu însă că înainte de a-și cumpăra controversatul bolid de lux, campionul a făcut cursuri de conducere defensivă la Academia Titi Aur.
„În primul rând, David este un tânăr excepțional, nu trebuie să mai spun eu cuvinte frumoase despre el, pentru că îl știm, îl cunoaștem, face lucruri minunate și este și foarte, foarte calculat în tot ce face în viață. Faptul că îi place, că e îndrăgostit de o mașină, că iubește un automobil, ar trebui să înțeleagă oricine acest lucru, dar din păcate sunt și unii care nu înțeleg că poți să iubești automobilismul în orice formă, nu neapărat automobilismul sportiv, să-ți placă o mașină, sau să conduci o mașină care este și sigură, și frumoasă. Și este un tânăr care merită acest lucru”, a spus Titi Aur, în exclusivitate la Digi24.
A venit acum două luni, trei luni, nu mai știu exact, a făcut împreună cu niște colegi cursul de conducere defensivă. Asta arată din nou cât de conștient este. Înainte de a de a se urca la volanul unui bolid a vrut să înțeleagă cum se conduc mașinile în siguranță. Atenție, nu cursul de conducere sportivă, nu de pilotaj, ci cel de conducere defensivă.
„Conducere defensivă, sau «defensiv» înseamnă să te aperi. La modul general, vorbind despre termen. Când mergi pe stradă trebuie să te aperi de două lucruri. Unu, să nu greșești tu, deci să știi ce să faci ca să nu te pui singuri în pericol, și trebuie să înțelegem că foarte mulți dintre noi ne punem în pericol făcând manevre greșite, intenționat sau nu, din neștiință. Și doi, să te aperi de ce greșesc ceilalți. Adică, pentru a ajunge în siguranță undeva trebuie să nu greșești, dar și să te aperi. Și asta se face la cursul de conducere defensivă. Se învață tot felul de proceduri prin care stăpânești mașina, faci manevre care sunt și legale, dar și în interiorul conducerii defensive.
Vă dau doar un exemplu foarte scurt - dacă mergi pe polei pe o stradă aglomerată cu 30 sau cu 40 km/h în oraș, ești legal pentru că viteza este de 50 km/h, dar e și foarte riscant, îți asumi riscuri foarte mari, pentru că nu înțelegi. Deci nu e totul să fii legal”, a adăugat expertul în conducere defensivă.
Mi-ar fi plăcut mai mult să-l văd pe domnul Tudor Popescu cum își face probleme despre cum se consumă banii de la buget, cei aproape 7 miliarde de euro anual.
„Pentru orice mașină este necesar, dar cu atât mai mult când ai o mașină puternică care, vrând-nevrând, te îmbie la viteză, mai mult, îți dă senzația de siguranță, nu îți de senzația de viteză. Într-o mașină, dacă ne imaginăm într-un Aro, într-un Oltcit, într-o Dacie 1300, la 80, 90, la 100 km/h credeai că-ți iei zborul. Într-o mașină modernă, și în această mașină, dar într-o mașina modernă, la 130, la 140 km/h ai senzația că stai, dacă ești pe autostradă, cu atât mai mult”, a subliniat Titi Aur.
„David este unul dintre tinerii responsabili”
„Deci totul e să înțelegi ce conduci. Și David este unul dintre tinerii responsabili. Din fericire, sunt din ce în ce mai mulți care vin către cursurile de conducere defensivă. Dar el este unul dintre cei responsabili care a preferat întâi să învețe anumite lucruri, și abia pe urmă să se urce la volanul unui bolid, ceea ce înseamnă că este cerebral, ceea ce înseamnă că înțelege multe lucruri, și nu este doar un tânăr teribilist care și-a băgat banii într-o mașină scumpă să facă nebunii. A luat-o pentru că îi place, să o stăpânească sănătos, și să transmită acest mesaj mesaj tuturor - prima dată învățăm să mergem în siguranță, și pe urmă ne urcăm la volanul unor mașini puternice, ceea ce nu prea înțeleg unii părinți care cumpără mașini puternice puștilor, tinerilor și pe urmă își smulg părul din cap că uite ce au făcut”, a mai spus acesta.
Editor : Liviu Cojan