Cazul permiselor de port-armă de la Caraș-Severin. Cinci suspecți au fost arestați

Data publicării:
arestari in dosarul permiselor de port-armă de la Caraș Severin
Foto: Guliver/GettyImages

Prefectul de Caraș-Severin, anchetat sub control judiciar în cazul permiselor de port-armă vândute de polițiști, a demisionat. Procurorii îl acuză că făcea presiuni asupra agenților pentru a-și ajuta prietenii să poată vâna fără să piardă timpul ca să învețe cum se manevrează o armă. În vreme ce politicianul este în libertate, cinci suspecți în aceeași investigație au fost arestați. Printre ei, șeful Serviciului Arme de la Poliția Județeană, un subaltern și un om de afaceri.

Cei cinci bărbați au fost scoși din arestul poliției și aduși la tribunalul Caraș-Severin, unde procurorii au obținut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Avocații au solicitat o pedeapsă mai blândă, control judiciar sau arest la domiciliu, motivând că aceștia nu ar reprezenta un pericol social astfel încât să rămână în spatele gratiilor.

Judecătorii nu au fost de acord când au aflat că un adolescent de 16 ani a fost împușcat din greșeală în vară de fratele lui, care obținuse ilegal permisul de port-armă. Nu fusese la niciun curs de instruire, deși era obligat să adune 80 de ore. Iar zilele trecute, un bărbat a fost mutilat în timpul unei partide de vânătoare, când un glonț a ricoșat și l-a lovit în față. Cu toate acestea, avocații celor arestați spun că procurorii au fost subiectivi.

„Articolul 99 din procedură spune că ancheta și urmărirea penală trebuie să adune probe în favoarea și defavoarea inculpatului. Din punctul meu de vedere anchetatorii trebuie să adune probe și în favoarea inculpatului și dacă le convine sau nu, fiindcă așa spune textul de lege”, a declarat Cosmin Bolosin, avocat.

În ancheta permiselor de port-armă vândute în Caraș-Severin apar și două nume ale unor politicieni PSD. Al fostului ministru de Interne Mihai Fifor și al fostului președinte de filială PSD Ion Mocioalcă.

Unul dintre cei ar fi primit permis de port armă în mod ilegal ar fi invocat numele celor doi pentru a căpata credibilitate în grupul infracțional și totodată pentru a pune presiune pe conducerea IPJ Caraș-Severin.

Mihai Fifor neagă însă orice implicare.

„Nu am nicio legătură cu această poveste. Habar nu am despre ce e vorba în acest dosar și chiar nu îi cunosc pe acești oameni”, a declarat Mihai Fifor pentru Digi24.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri