Ce este sindromul ovarelor polichistice și cum se tratează

Data publicării:
dr catalin herghelegiu
Dr. Cătălin Herghelegiu, medic specialist Obstetrică-ginecologie

Vorbim astăzi despre cea cea mai frecventă afecțiune endocrină la femei: sindromul ovarelor polichistice. Cum se manifestă, care sunt complicaţiile şi tratamentul în aceste cazuri ne spune dr. Cătălin Herghelegiu, medic specialist Obstetrică-ginecologie.

Sindromul de ovar polichistic se manifestă în special prin tulburări de ciclu menstrual, acnee, creștere în greutate, pilozitate excesivă și infertilitate. Această afecțiune endocrină este destul de des întâlnită la femeile de vârstă fertilă și, în timp, în lipsa tratamentului potrivit, poate duce la complicații serioase, inclusiv la cancer endometrial, diabet zaharat, hipertensiune arterială și ateroscleroză.

Diagnosticul de ovar polichistic poate fi pus de medicul ginecolog în urma unei consultații care include o anamneză completă, examinarea fizică și o ecografie transvaginală, care poate confirma aspectul imagistic caracteristic acestei afecțiuni: ovare mărite, cu numeroase formațiuni chistice. Consultul trebuie completat de analize hormonale specifice, pentru a măsura nivelul de hormoni din sânge, în special testosteronul.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri