A reușit să depășească de două ori o afecțiune gravă

Data publicării:
Dr Ovidiu Gramescu Articol susținut de SANADOR

Unele simptome des întâlnite, precum durerile de spate, pot ascunde o afecțiune gravă, care nu trebuie neglijată, pentru că afectează semnificativ asupra calității vieții și poate duce la complicații. În această situație s-a aflat și Corina, o pacientă de 55 de ani.

Corina s-a confruntat mult timp cu durere de spate, senzație de amorțeală în picioare și disconfort. Cu 20 de ani înainte, ea fusese diagnosticată cu o formă gravă de hernie de disc lombară la nivelul L4-L5 și fusese operată de Dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie, șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic SANADOR. Operația a avut succes și femeia și-a reluat viața normală. Însă, în timp, în urma unei sarcini cu gemeni și a kilogramelor acumulate în exces, coloana a fost suprasolicitată și Corina a început să resimtă iar simptome de hernie de disc.

Această afecțiune apare atunci când un disc intervertebral se deplasează din poziția normală, punând presiune pe nervii spinali din vecinătate. Discurile intervertebrale au un rol esențial pentru mobilitatea coloanei și absorbția forțelor generate de mișcările corpului. De cele mai multe ori, zonele afectate sunt coloana lombară și cea cervicală. Din cauza compresiei nervilor, apar simptome precum durerea de spate, senzația de slăbiciune musculară, furnicături și amorțeală la nivelul membrelor.

Mulțumită de rezultatele obținute în urma intervenției chirurgicale realizate de Dr. Ovidiu Grămescu, medic cu vastă experiență, Corina s-a programat tot la acest specialist, la Spitalul Clinic SANADOR. Investigațiile, care au inclus și un examen RMN de coloană totală, cu substanță de contrast, au confirmat că pacienta se confrunta din nou cu o hernie de disc, însă de data aceasta la nivelul L5-S1, pe partea stângă. Operația trebuia să fie realizată cât mai repede, astfel că pacienta a fost programată pentru intervenție în scurt timp, la Spitalul Clinic SANADOR.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de Dr. Ovidiu Grămescu și s-a finalizat cu succes. Pacienta nu a mai avut dureri și s-a recuperat rapid. În prezent se simte bine și respectă indicațiile medicului. „Domnul doctor Ovidiu Grămescu mi-a spus că erau multiple fragmente herniate, chiar mai multe decât se văzuseră la RMN și m-a asigurat că le-a curățat pe toate. Domnul doctor este un om extraordinar!”, declară mulțumită Corina.

La SANADOR, persoanele cu probleme la nivelul coloanei vertebrale beneficiază de consultații acordate de neurochirurgi cu experiență vastă și pregătire la cel mai înalt nivel. Investigațiile imagistice sunt efectuate cu echipamente ultraperformante, iar intervențiile chirurgicale sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR, într-un bloc operator bine dotat, cu ajutorul microscoapelor operatorii Zeiss Kinevo 900, echipate cu tehnologie 4K și sisteme avansate de neuronavigație. Astfel, neurochirurgii pot realiza incizii de mare finețe, cu precizie maximă, protejând alte structuri anatomice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Călător în timp într-o fotografie din 1941: un copil pare că ține un iPad în mână și...
Digi FM
Andreea Bănică, dezamăgită după vacanța în Grecia: „Nu mai este ce a fost odată!” Ce a nemulțumit-o pe artistă
Pro FM
Iubita lui Mick Jagger, despre diferența de vârstă de 44 de ani dintre ei: „Nu mă gândesc la asta, oamenii...
Film Now
Filmul care învinge „Transformers One” într-o cursă neaşteptat de strânsă în box office-ul nord-american
Adevarul
Turistă din Cehia, despre România: ”Din cauza creșterii standardului de viață, dispare o parte din...
Newsweek
Pensie cu 300 lei mai mare pentru o categorie de pensionari. Recalcularea se face acum
Digi FM
Ce pensie are Theodor Stolojan. Fostul premier nu s-a ferit să dezvăluie ce sumă încasează lunar: „Am fost...
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii...
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
Harrison Ford, imaginile care au stârnit îngrijorare printre fani: „Mi se rupe inima să-l văd atât de...
UTV
Brad Pitt si iubita sa, Ines de Ramon, stralucesc la premiera filmului „Wolfs” in Hollywood, alaturi de...