Italia va avea o instituție specializată în monitorizarea finanțelor cluburilor profesioniste din sport

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
italia suporteri
sursa: gettyimages.com/

Guvernul italian a decis să înfiinţeze un comitet care va superviza bugetele cluburilor sportive profesioniste, inclusiv a celor de fotbal şi baschet, pentru a răspunde problemelor financiare specifice sectorului.

Guvernul italian a aprobat planul care prevede formarea unui comitet independent responsabil de buna gestionare a finanţelor cluburilor profesioniste din sport. Comitetul va avea puteri sporite și va putea exclude cluburile din competiţiile profesioniste dacă încalcă regulile.

"Obiectivul comun este nu doar acela de a reduce datoriile ci, mai ales, acela de a lucra la respectarea concurenţei şi a permite organismelor de reglementare să ia deciziile corecte. Sunt convins că şi cei care sunt împotrivă vor lucra împreună pentru a se asigura că această nouă entitate va avea succes", a declarat ministrul Sportului, Andrea Abodi. 

Noul comitet, care este inclus într-un decret mai amplu vizând sporturile, va fi compus din şase membri şi un preşedinte. Abodi a informat  cluburile de fotbal şi baschet vor putea să propună o parte din membri viitorului comitet, relatează Reuters.