Americanii vor să-i încredințeze economia Kamalei Harris. Trump nu mai este favorit în sondaje

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
harris trump
sursa: profimediaimages.ro/

Alegătorii americani au mai multă încredere în Harris decât în fostul președinte Donald ​​Trump, potrivit sondajelor. Inclusiv atunci când este despre economie, candidata democrată este preferată în detrimentul experimentatului afacerist republican.

Pentru prima dată în această campanie electorală, alegătorii au mai multă încredere în candidatul democrat decât fostul președinte Trump în ceea ce privește economia, arata sondajele.

„Sondajul marchează o schimbare bruscă de preferințe în rândul alegătorilor. Popularitatea vicepreședintelui Harris a depășit-o inclusiv pe a candidatului Trump, iar acum vorbește de pe poziții de egalitate cu acesta”, explică profesorul Erik Gordon.

Înainte de a se retrage din cursa pentru prezidențiale, Joe Biden era preferat de 35% dintre votanți pentru a se ocupa de economia SUA, în timp 41% doreau ca Trump să se ocupe de această chestiune.

Numirea lui Harris a schimbat polii puterii: 42% o doresc pe aceasta să administreze bugetul Statelor Unite. Cifrele fostului președinte au rămas neschimbate. După acest rezultat, proporția celor care nu susțin pe niciunul dintre candidați a scăzut semnificativ.

Majoritatea participanților la cercetarea de piață, potrivit Axios, și-au exprimat interesul ca Harris să se îndepărteze de măsurile economice adoptate de Biden, dacă va fi aleasă președinte.