Hackerii preferă metoda facturilor restante pentru a sabota companiile

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
hackeri
Marile companii sunt țintele preferate ale hackerilor. sursa: gettyimages.com/

Infractorii cibernetici se bazează pe redirecţionări deschise şi pe tehnici de tip Living-off-the-Land (LotL) pentru a trece de sistemele de securitate, însă o nouă metodă face ravagii printre corporații: cea a facturilor restante, relatează Agerpres.

Hackerii folosesc o multitudine de metode prin care vor să înșele vigilența utilizatorilor care lucrează în departamentul financiar al companiilor, relatează Agerpres.

De cele mai multe ori, victimele dau click pe site-uri cunoscute prin inserţiile de reclame și sunt redirecţionaţi instant către pagini web maliţioase fără să-și dea seama. O tehnică de modă veche, dar eficientă: momeala facturilor false trimise prin e-mail.

"Păcălirea companiilor cu facturi este unul dintre cele mai vechi trucuri, dar poate fi încă foarte eficient şi prin urmare, profitabil. Angajaţii care lucrează în departamentele financiare sunt obişnuiţi să primească facturile prin e-mail, aşa că e foarte probabil să le deschidă. Dacă reuşesc, infractorii cibernetici îşi pot monetiza rapid succesul", subliniază specialiștii în securitate cibernetică.