România este la un pas de sferturi. Acum echipa este mai bogată cu 12 milioane de euro

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
suporteri romani
Suporterii români în drum spre Allianz Arena din München. sursa: profimediaimages.ro/

România va disputa de la ora 19:00 meciul din optimile EURO 2024 în compania Olandei pe stadionul Allianz Arena din München. Deși nu suntem favoriți, un rezultat pozitiv ar putea trimite echipa în sferturi, unde o calificare echivalează cu peste două milioane de euro virați în conturile federației.

Suporterii români au luat cu asalt stadionul pe care în debutul competiției echipa națională de fotbal a învins Ucraina. Astăzi echipa antrenată de Iordănescu Jr. vrea să repete performanța în fața Olandei.

Până în acest moment, echipa națională de fotbal a României a câștigat nouă milioane de euro din participarea la turneul final și alte trei milioane de euro din meciurile disputate, plus calificarea în optimi. În total sunt 12 milioane de euro.

România este față în față cu șansa istorică de a repeta succesul din urmă cu 24 de ani, atunci când echipa se califica în sferturile EURO 2000. Dacă în această seară va reuși, accederea în următoarea fază va aduce garantat 2,5 milioane de euro în conturile Federației Române de Fotbal.