Stellantis planifică schimbări majore de conducere, pe fondul presiunilor în creștere

G.C. Data publicării:
Stellantis
sursa: shutterstock.com/

CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, intenționează o reorganizare profundă a conducerii companiei, pe fondul unui avertisment privind profitul, a raportat miercuri Bloomberg, citând persoane familiare cu situația.

Tavares se confruntă cu o presiune tot mai mare pentru a redresa operațiunile companiei din America de Nord, unde o scădere accentuată a vânzărilor și a profitului a provocat căderea acțiunilor.

Al patrulea cel mai mare producător de automobile din lume se confruntă cu o cerere globală în scădere și un surplus de inventar pe fondul unei competiții dure din partea Chinei.

Consiliul de administrație este de așteptat să discute și despre viitorul lui Tavares în companie, în cadrul unei reuniuni de două zile, potrivit raportului.

Stellantis caută în prezent un succesor pentru Tavares, al cărui contract urmează să expire în 2026. Cu toate acestea, compania a sugerat, de asemenea, posibilitatea ca Tavares să-și prelungească mandatul, scrie Reuters.

După anunțul celui mai mare constructor auto din Europa, Volkswagen, că ia în considerare pentru prima dată în istoria sa închiderea unor fabrici în Germania, Stellantis a transmis că a luat deja măsuri și lucrează pentru a evita provocările cu care se confruntă rivalul său.

„Am făcut multe lucruri nepopulare în ultimii ani pentru a evita pe cât posibil o situație similară cu cea a Volkswagen. Am fost criticați pentru asta, pentru că am luat decizii care nu au fost întotdeauna bine înțelese”, a spus Tavares, adăugând că strategia companiei este să vândă vehicule electrice la aceleași prețuri ca modelele tradiționale pe benzină.

Între 2021 — când a fost format prin fuziunea dintre Fiat Chrysler și producătorul Peugeot PSA — și 2023, Stellantis și-a redus forța de muncă cu aproape 20.000 de angajați în Europa, majoritatea prin concedieri voluntare.