Stellantis nu vinde Maserati. Marca rămâne în portofoliul companiei

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
maserati
sursa: shutterstock.com/

Grupul Stellantis a dezmințit zvonurile conform cărora ar intențioa să vândă marca de lux Maserati sau să o fuzioneze cu alte branduri din Italia.

Directorul companiei, Carlos Tavares a avertizat săptămâna trecută că mărcile care înregistrează pierderi şi nu produc bani, vor fi închise, pentru că nu rentează să ții funcțională o fabrică a căror costuri depășesc profiturile, transmite Reuters.

"Stellantis reafirmă angajamentul său ferm faţă de viitorul Maserati ca unică marcă de lux din portofoliul companiei. De asemenea, brandurile care au realizat vânzări slabe nu sunt în pericol", precizează grupul auto.

Declaraţia vine după ce Stellantis anunţase rezultate sub aşteptări în perioada ianuarie-iunie 2024. Maserati raportase pierderi operaţionale ajustate de 82 milioane de euro. 

În urma anunțului făcut de Tavares, coroborat cu rezultatele slabe, analiștii din domeniul auto au prezis că Maserati ar putea fi scoasă la vânzare de către Stellantis, alături de alte branduri, precum Lancia sau DS.