Porsche a devenit proprietarul Varta. Compania își asigură accesul la baterii auto pentru mașinile sale

Alexandru Gologan Data publicării:
porsche varta
sursa: profimediaimages.ro/

Compania auto Porsche preia producătorul de baterii Varta, aflat în impas financiar din cauza scăderii cererii și a unui atac cibernetic petrecut în februarie.

Varta este o companie de tradiție care produce baterii pentru sectorul auto, industrial şi de consum. Problemele financiare au slăbit producătorul german, astfel că riscul falimentului era iminent. Pentru a nu pierde un jucător atât de important în piață, în scenă a intrat Porsche.

După lungi negocieri între Porsche, creditori și acţionarul majoritar al companiei de baterii, Michael Tojner, părțile au ajuns la un acord. Conform înțelegerii, Tojner şi Porsche devin noii proprietari ai Varta şi vor investi împreună 60 milioane de euro.

„Prin sprijinirea salvării Varta, Porsche îşi asigură accesul la baterii de înaltă performanţă pentru maşinile sale sport hibride şi electrice”, au declarat oficialii constructorului german de automobile.

Alte 60 milioane de euro vor veni de la creditori, sub forma unor împrumuturi garantate, relatează Reuters. De asemenea, datoria Varta va fi redusă de la 485 milioane de euro la 200 milioane de euro.