Numărul locurilor de muncă vacante din centrul financiar al Londrei a scăzut cu 17% față de anul trecut

Redacția Digi Economic Data publicării:
City of London
sursa: shutterstock.com/

Războiul, inflația și ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană au dus la o scădere de 17% a locurilor de muncă vacante în sectorul serviciilor financiare din Londra în al treilea trimestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată luni firma de recrutare Morgan McKinley.

Mark Astbury, director asociat la Morgan McKinley, a mai spus că angajările vor rămâne probabil reduse din cauza bugetului guvernului laburist și a alegerilor prezidențiale din SUA din 5 noiembrie, potrivit Reuters.

„Ajustările post-Brexit, inflația și incertitudinea economică îi obligă pe angajatori să reducă recrutările agresive și să prioritizeze angajările strategice”, a spus Astbury.

Datele au mai arătat că numărul locurilor de muncă vacante din centrul financiar al Londrei a crescut cu 7% în al treilea trimestru față de trimestrul anterior. Astbury a spus că datele reflectă cererea de personal în domeniile de conformitate reglementară, transformare digitală și proiecte legate de mediu, social și guvernanță (ESG).

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a costat centrul financiar londonez aproximativ 40.000 de locuri de muncă, un impact mult mai profund decât se estima anterior, a declarat primarul din City of London, Michael Mainelli.

Vezi și Efectele Brexit: Centrul financiar al Londrei a pierdut 40.000 de locuri de muncă din cauza ieșirii Marii Britanii din UE

Potrivit oficialului, Dublin a profitat cel mai mult de pe urma locurilor de muncă pierdute de City-ul londonez, atrăgând 10.000 de poziţii. Oraşe precum Milano, Paris şi Amsterdam au beneficiat, la rândul lor, de pe urma migraţiei locurilor de muncă din sectorul financiar, după ce britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană (UE) în 2016. „Brexitul a fost un dezastru”, a declarat Mainelli, administratorul City-ului londonez. „Aveam 525.000 de angajați în 2016. Estimarea mea este că am pierdut puțin sub 40.000.”