Nissan își mută producția în China. Va realiza mașini electrice sub sigla Dongfeng

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
dongfeng nissan auto china
Linie de asamblare în China pentru producția Dongfeng Nissan. sursa: profimediaimages.ro/

Parteneriatul dintre gigantul japonez Nissan Motor și compania Dongfeng Motor din China se concretizează prin producția în masă de vehicule electrice (EV) la fabrica din Wuhan. Înțelegerea va fi valabilă până la finalul anului.

Pentru a stopa declinul vânzărilor în China, pe cea mai mare piaţă auto din lume, Nissan a găsit un aliat nesperat în Dongfeng. Astfel, japonezii vor implementa soluțiile tehnice iar chinezii vor oferi baza materială pentru demararea producției.

Producătorul auto nipon a oprit săptămâna trecută producţia de automobile la fabrica sa din Changzhou din cauza exploziei prețurilor de funcționare a uzinei și a popularităţii în creștere a vehiculelor electrice realizate pe plan local. Decizia de a produce EV sub egida Dongfeng în acest caz pare justificată, relatează Reuters.

Prin societatea mixtă pe care o deţine împreună cu Dongfeng, Nissan va avea la dispoziție opt fabrici în China și speră prin acest artificiu să își recapete cota de piaţă pierdută în defavoarea firmelor autohtone.