Marile lanțuri de magazine din Marea Britanie ar putea renunța la casele de marcat self-service

Redacția Digi Economic Data publicării:
case de marcat
sursa: shutterstock.com/

După ani în care au încurajat cumpărătorii să-și scaneze singuri cumpărăturile, unele supermarketuri se gândesc să revină la casele de marcat tradiționale.

Unele lanțuri de magazine din Marea Britanie au anunțat că vor angaja mai multe persoane la casele de marcat, recunoscând că au "mers prea departe" cu casele de marcat self-service. Unele companii au renunțat complet la ele.

Deși unii clienți se plâng de casele self-service, alții au declarat pentru BBC că preferă să evite cozile și conversațiile pentru a termina cumpărăturile mai repede.

Dezbaterea între casele de marcat cu personal și cele fără personal continuă, pe măsură ce numărul caselor self-service a crescut în ultimii 20 de ani, până la aproximativ 80.000 în Marea Britanie.

Lanțul de magazine Asda a promis că va aduce mai mulți angajați la casele de marcat, după ce a admis că a atins limita cu casele self-service. Unele magazine merg și mai departe: Booths, un lanț de supermarketuri de lux din nordul Angliei, a renunțat complet la această tehnologie în noiembrie anul trecut.

Magazinele ar putea folosi casele self-service pentru a descuraja furtul, după ce astfel de cazuri în Anglia și Țara Galilor au atins cel mai înalt nivel din ultimii 20 de ani în aprilie.