Gigantul Thyssenkrupp își revizuiește planurile privind producția de oțel verde. Compania a anunțat concedieri recent

G.C. Data publicării:
Thyssenkrupp
sursa: shutterstock.com/

Thyssenkrupp din Germania a anunțat că își revizuiește planurile pentru producția de oțel verde, respectiv oțel produs cu emisii scăzute de carbon. Compania ia în considerare oprirea unui proiect major de decarbonizare, potrivit Reuters.

Conglomeratul aflat în criză a declarat că își reexaminează planul pentru divizia sa de oțel, inclusiv „transformarea verde”, respectiv producția de oțel neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Siderurgia este una dintre cele mai poluante industrii.

„Examinăm în mod continuu cele mai bune și mai viabile soluții din punct de vedere tehnologic și al rezultatelor economice, pentru a face ca divizia de oțel a Thyssenkrupp să fie neutră din punct de vedere al carbonului pe termen lung”, a declarat compania.

Acțiunile Thyssenkrupp au scăzut cu 3,2% la ora 08:26 GMT, după publicarea informațiilor duminică seară.

Thyssenkrupp ia în considerare scenarii care variază de la utilizarea unor tehnologii diferite până la oprirea proiectului unei instalații de reducere directă a fierului, a raportat duminică ziarul german Handelsblatt, citând documente interne.

Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE), în care miliardarul ceh Daniel Kretinsky deține o participație de 20%, a avertizat luna trecută că proiectul planificat privind instalația de reducere directă a fierului din Duisburg ar putea costa mai mult decât estimările inițiale de 3 miliarde de euro (3,29 miliarde de dolari).

Aproximativ 2 miliarde de euro din bugetul proiectului reprezintă finanțare de la Guvernul german și de la Renania de Nord-Westfalia, unde se află sediul Thyssenkrupp.

Thyssenkrupp a confirmat declarațiile anterioare, afirmând că proiectul este revizuit în lumina noilor estimări de costuri, adăugând că în prezent planurile rămân în vigoare.

Recent, noul șef al diviziei de oțel al gigantului anunța că cei 27.000 de muncitori din divizia trebuie să se pregătească pentru tăieri de locuri de muncă.

„Sunt necesare tăieri dure. Trebuie să devenim mai profitabili”, a declarat Dennis Grimm, purtător de cuvânt al consiliului executiv al Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE), într-un interviu acordat publicației Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ). „Situația actuală de pe piață s-a deteriorat din nou în ultimele luni și, din păcate, nu există semne de redresare.”