Fabricile Stellantis din Italia vor funcționa la capacitate maximă în 2030. Autoritățile speră să producă un milion de vehicule

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
stellantis fabrica
sursa: profimediaimages.ro/

Stellantis estimează că fabricile sale din Italia vor funcționa la capacitate maximă din 2030, datorită noilor modele lansate, care ar urma să sprijine producţia.

Stellantis, al treilea producător auto mondial încearcă să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Guvernul italian, care deseori a criticat grupul pentru că a redus producţia în ţară şi a mutat construcția unor modele Fiat şi Alfa Romeo peste hotare.

"Costul ridicat al energiei în Italia este un impediment. Însă lucrăm îndeaproape cu guvernul pentru a stabili condiții mai bune. La nivelul producției, suntem în direcția cea bună. Toate fabricile vor atinge capacitatea maximă în 2030. Desigur, împărțim cu oficialii statului italian ambiţia comună de a produce în ţară un milion de vehicule. Însă, pentru a îndeplini acest obiectiv sunt necesari un milion de clienţi", a declarat pentru Reuters, directorul general, Carlos Tavares.

Stellantis şi Executivul de la Roma negociază un plan menit să restabilească producţia grupului în ţară la un milion de vehicule până la finalul deceniului, de la aproximativ 750.000 în prezent. În fabricile din Italia lucrează aproximativ 43.000 angajaţi.