Doi operatori aerieni și-au retras cursele spre Germania din cauza taxelor mari aeroportuare. Lufthansa trage un semnal de alarmă

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
lufthansa aeroport germania
sursa: shutterstock.com/

Directorul Lufthansa este îngrijorat că tot mai multe companii aeriene vor întrerupe rutele spre Germania pe fondul taxelor și costurilor excesive.

Directorul companiei Lufthansa, Carsten Spohr, avertizează că reducerea operatorilor aerieni în Germania este cauzată de taxele mari percepute de aeroporturi, pentru neîndeplinirea directivei europene privind mixul de carburant.

„Unii operatori au renunțat la a mai efectua curse înspre și dinspre Germania din cauza taxelor aeroportuare mari percepute. Creșterea extremă a costurilor afectează traficul aerian. Întreruperea conectivității înseamnă pierderi pentru mediul de afaceri german, deoarece principalele regiuni economice importante rămân fără fluxul de mărfuri și călători”, a declarat Spohr pentru Deutsche Welle.

Companiile aeriene Eurowings și Ryanair au anulat deja numeroase zboruri către Germania, invocând taxele excesiv de mari. Ryanair anunțase anterior că va reduce cu 60% zborurile către Hamburg și cu 20% pe cele spre capitala Berlin.

În prezent, compania aeriană irlandeză low-cost este decisă să anuleze definitiv zborurile pe trei mari aeroporturi germane: Dortmund, Dresda și Leipzig, din vara anului 2025. În aceeași notă, subsidiara Lufthansa, Eurowings a anunțat că va anula treptat zborurile spre Hamburg. Operatorul german va efectua cu 1.000 de curse mai puțin spre destinația indicată.