Samsung a lansat miercuri flagship-ul Galaxy S8 printr-un eveniment organizat la New York. Șeful diviziei mobile Samsung, Koh Dong-jin, spune că se așteaptă ca noul telefon să fie „biletul de ieșire din iadul în care Note 7 a dus compania”, însă la mai puțin de 24 de ore de la lansare au apărut și primele critici pentru Galaxy S8.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
cNet a testat Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S8 Plus, iar concluziile jurnaliștilor specializați în tehnologie nu sunt prea bune pentru sud-coreeni. Dacă la capitolul plusuri sunt lăudate display-ul, procesorul și scanner-rul pentru iris, cei de la cNet spun că Galaxy S8 are și capitole la care dezamăgește și se întreabă dacă nu cumva Samsung le „ține deoparte” pentru noul Note 8.
Camera
Cei care se așteptau ca noul S8 să vină cu îmbunătățiri majore la capitolul cameră vor fi dezamăgiți: noul model vine cu o cameră aproape identică precum cea de pe S7: 12 megapixeli. Chiar dacă noul model vine cu mai multe opțiuni de procesare a imaginii, nu e suficient să bată camerele rivalilor iPhone 7 Plus sau LG G6.
Bateria
Nu vă așteptați să puteți folosi S8 prea mult între încărcări - bateria de pe S8 este aproape la fel ca bateria modelului precedent, chiar mai mici, dacă ne gândim la faptul că ecranele HDR de pe S8 nu se alimentează singure. Potrivit cNet, noul procesor ar putea compensa diferențele generate de display, însă nu suficient.
Asistentul personal Bixby
Galaxy S8 este primul model Samsung care vine cu asistent personal: are buton dedicat, traduceri vizuale și poate recunoaște imagini. Potrivit cNet, Bixby ar putea fi însă încă o funcție Samsung pe care utilizatorii vor dori să o dezactiveze: funcționează doar cu câteva aplicații Samsung, se suprapune cu multe funcții la care Google Assistant răspunde mai bine și pare mai degrabă o variantă beta, de test, nu neapărat ceva ce am dori să folosim în 2017.