Cine pleacă ultimul, AI stinge lumina: Cum arată un ecosistem bazat pe inteligență artificială și beneficiile sale pentru utilizatori

Data publicării:
Articol 2 Articol susținut de Samsung
Foto: Samsung România

Poți alege să fii mai sănătos, să economisești energie, să fii mai productiv în business sau, pur și simplu, să ai mai mult timp liber pe care să-l petreci cu cei dragi. Ai acum la dispoziție toate aceste soluții accesibile, menite să-ți schimbe viața, grație noilor tehnologii AI prezente în întregul portofoliu de produse Samsung de ultimă generație.

Samsung crede cu tărie că inteligența artificială nu doar că îmbunătățește viața de zi cu zi, dar joacă și un rol esențial în protejarea mediului înconjurător. Electrocasnicele, cum ar fi frigiderele și mașinile de spălat, sunt acum echipate cu funcții care contribuie la reducerea consumului de energie, oferind utilizatorilor soluții eficiente din punct de vedere energetic.

La IFA 2024, Samsung a prezentat cea mai recentă gamă de electrocasnice cu eficiență energetică ridicată. Noua gamă de produse include o mașină de spălat BESPOKE AI™ cu o eficiență energetică cu 55% mai mare față de standardul minim A, o mașină de spălat cu uscător Bespoke AI Laundry Combo™ cu clasă energetică A și o mașină de spălat vase Bespoke cu 10% mai eficientă. Samsung, cunoscut pentru inovațiile sale în domeniul eficienței energetice, a dezvoltat noi tehnologii pentru a ajuta consumatorii să economisească mai multă energie în viața de zi cu zi.

Elementul central al acestor tehnologii avansate este „Bubble Shot”, care pulverizează apa prin pompa de circulație direct deasupra rufelor din tambur. Acest proces face spălarea mai eficientă și permite pătrunderea detergentului în fibrele țesăturii, pentru rezultate impecabile de fiecare dată. Tehnologia se combină cu Ecobubble™ și diferiți algoritmi pentru a spori eficiența energetică.

Ecranul tactil LCD de 7 inch disponibil pe mașinile de spălat BESPOKE AI™ servește ca centru intuitiv de control pentru spălare. Utilizatorii nu numai că pot alege rapid ciclul de spălare, dar pot primi și recomandări personalizate de spălare care se potrivesc obiceiurilor și nevoilor periodice[5]. Acesta permite controlul eficient al utilizatorului și îngrijirea rufelor.

Cu aceste progrese în materie de hardware, noua gamă eficientă din punct de vedere energetic de la Samsung suportă și SmartThings AI Energy Model. După conectarea electrocasnicelor la SmartThings, utilizatorii pot să verifice consumul de energie zilnic, săptămânal și lunar. Iar atunci când factura lunară de energie electrică estimată depășește suma vizată, aceștia pot activa AI Energy Mode prin aplicația SmartThings pentru a economisi proactiv energie.

Senzorii AI Samsung „detectează” lipsa utilizatorului din casă și închid automat echipamentele

Ecosistemul SmartThings stă la baza angajamentului Samsung de a fi pionier în domeniul eficienței energetice. Ecosistemul poate poate face o mulțime de schimbări mici, care fac cu adevărat diferența.

De exemplu, AI Energy Mode din SmartThings Energy poate economisi până la 70% din consumul de energie pentru mașinile de spălat.

De asemenea, cu SmartThings Away Mode, utilizatorii nu mai trebuie să își facă griji că uită să stingă lumina sau televizorul atunci când ies din casă. Senzorii din diverse aparate detectează lipsa utilizatorului într-o cameră și închid sistemele pentru a economisi energie.

Samsung își propune să atingă obiectivul de Net Zero până în 2050, iar utilizarea AI în electrocasnice contribuie atât la îmbunătățirea semnificativă a calității vieții utilizatorilor, cât și la eficiența energetică și protejarea mediului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Englezii au găsit adevăratul castel al lui Vlad Țepeș: Nu are nicio legătură cu Castelul Bran al lui Dracula
Digi FM
Cea mai veselă familie de la Hollywood. Kate Hudson, superbă alături de mama ei, celebra Goldie Hawn, și de...
Pro FM
Christina Aguilera, irezistibilă într-un body mulat, asortat cu dresuri plasă. Cântăreața e într-o formă de...
Film Now
Kate Winslet, despre cea mai discutată scenă din „Titanic”: N-ar fi trebuit să spun asta. Jimmy Cameron o să...
Adevarul
Scurgeri periculoase misterioase la o secțiune a Stației Spațiale Internaționale. NASA: „Risc major pentru...
Newsweek
Legea pensiilor, schimbată. 2.400.000 pensionari au pensie mărită în octombrie. În ce zi intră banii
Digi FM
Sandra Bullock, omagiu emoționat adus regretatei actrițe Maggie Smith: Mi-a făcut viața mai dulce
Digi World
Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea...
Digi Animal World
Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”
Film Now
În anii '90, toți bărbații visau la ea, dar ea era copleșită de probleme. Cum arată Heather Locklear la 63 de...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...