Silvio Berlusconi a obținut joi revizuirea unei decizii privind pensia alimentară a fostei sale soții Veronica Lario, care va trebui să-i returneze cele circa 60 de milioane de euro (70 de milioane de dolari) deja primite, relatează AFP.
Cuplul a divorțat oficial în februarie 2014, dar nu s-au înțeles asupra pensiei alimentare, fixată mai întâi la trei milioane de euro pe lună, iar după aceea redusă la 1,4 milioane.
Joi, tribunalul din Milano, sesizat de magnat, a decis să anuleze în întregime această pensie, pe motiv că fosta sa soție este suficient de bogată pentru a se întreține, având un capital de 16 milioane de euro, bijuterii de familie și o editură, potrivit media italiene.
În luna mai, Curtea de casație italiană a statuat că pensia alimentară nu este menită să garanteze același gen de viață ca în timpul căsătoriei și că nu poate fi acordată decât dacă fostul partener nu-și poate asigura singur nevoile traiului.
Veronica Lario, 61 de ani, a cerut divorțul de fostul șef al guvernului italian în mai 2009, explicând la momentul respectiv într-o scrisoare trimisă ziarelor că nu poate rămâne cu "un bărbat care frecventează minore".
Ea făcea atunci aluzie la participarea lui Berlusconi la aniversarea unei tinere napoletane în vârstă de 18 ani, cu doi ani înainte de declanșarea scandalului petrecerilor „bunga-bunga”, care au avut-o în centrul lor pe adolescenta Karima El-Mahroug, supranumită Ruby.
Condamnat în 2013 în acest caz, Berlusconi a fost exonerat în 2015. El este însă în prezent judecat pentru incitarea la declarații false ale unor martori după ce a oferit cadouri în valoare de peste zece milioane de euro lui Ruby și altor femei foarte tinere.
În pofida acestor lucruri, coaliția de dreapta a miliardarului de 81 de ani a obținut o victorie clară în recentele alegeri regionale din Sicilia și, chiar dacă este încă ineligibil după o condamnare pentru fraudă fiscală, el intenționează să candideze cu partidul său Forza Italia și în alegerile legislative de la începutul lui 2018.
Sursa: Agerpres