Rusia a acuzat oficial Ucraina că a asasinat-o pe Daria Dughina, fiica ideologului Aleksandr Dughin. Însuși Vladimir Putin o plânge pe Dughina - a transmis un mesaj de condoleanțe și a decorat-o post-mortem pentru curaj. În acest timp, tatăl ei cere distrugerea Ucrainei drept răzbunare pentru moartea fiicei sale.
Daria Dughina a fost ucisă sâmbătă seara când un presupus dispozitiv exploziv amplasat în maşina pe care o conducea a fost detonat. Apropiații Kremlinului au numit evenimentul un atentat cu mașină-capcană care îl viza, de fapt, pe tatăl ei. Ambii se întorceau de la un festival, „Tradiții”, unde fuseseră invitați să-și expună ideile.
Ucraina a negat implicarea în atac, iar Ilia Ponomarev, fost deputat rus, a declarat duminică că în spatele asasinatului se află o grupare internă rusă care se opun guvernării lui Putin.
Daria Dughina era o susținătoare a ideilor radicale ale lui Aleksandr Dughin.
„Era o fată frumoasă, ortodoxă, patrioată, corespondentă de război, expertă de televiziune și filosof. Discursurile și reportajele ei au fost întotdeauna profunde, fundamentate și reținute. Ea nu a îndemnat niciodată la violență și război. A fost o stea în ascensiune, aflată doar la începutul călătoriei ei. Iar dușmanii Rusiei au ucis-o într-un mod crud, mișelește”, a transmis luni Aleksandr Dughin.
Daria Dughina era invitată adesea în emisiuni ale propagandei ruse, unde lansa adevărate tirade anti-Ucraina și anti-Occident. Iată câteva exemple:
„Vedem că nu este un conflict între Ucraina și Rusia. Este un conflict între două civilizații”.
„Este foarte important de înțeles că Azovstal și naziștii de acolo reprezintă Moartea. Iar ce se întâmplă acum este că Rusia încearcă să salveze civilii de la această moarte. Nu este o luptă între arme, este o luptă între două idei, o luptă între două civilizații.
Trebuie să facem tribunale proprii. Tribunal la Mariupol, tribunal la Donețk, în fiecare oraș. Cum e la Haga. Trebuie creat un tribunal ca să fie cercetate crimele acestor suboameni, ei nu mai sunt oameni.
Oamenii din Vest trăiesc un vis. Un vis pe care îl au datorită hegemoniei globale. Ca să se trezească un pic, dar nu suficient încât să se spargă în fragmente mici, trebuie să fie hrăniți cu acest război, gradual. Dacă, Doamne ferește, începă să-și dea seama de lucruri și realizează care sunt taberele care se confruntă, atunci ei vor deveni periculoși și vor trebui controlați iar. E ca „războiul înseamnă pace” cum a scris Orwell, așa în mare? Da, exact! Este o politică zombie, o societate zombie, un simulacru de societate și triumful spectacolului”.
Editor : Luana Pavaluca