Marcel Ciolacu: „România nu poate avea un viitor alături de Rusia. Regimul putinist este o amenințare la adresa democrației”

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu. Foto: Profimedia Images

Premierul și președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că „România nu poate avea un viitor alături de Rusia”, ca reacție la afirmația ideologului lui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, care a spus, într-un mesaj postat pe rețeaua X că „România va fi parte a Rusiei în curând”.

„România #NU poate avea un viitor alături de Rusia! Opinii precum cea formulată pe un cont asociat unui ideolog al lui Vladimir Putin, cum că România va fi o parte a Rusiei, trebuie să ne arate tuturor de ce regimul putinist este o amenințare la adresa democrației”, a spus Ciolacu, într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderul PSD a adăugat că „românii au arătat prin vot că își doresc o continuare a traseului de dezvoltare cu bani europeni” și a cerut „liderilor politici să acționeze cu mai multă determinare pentru apărarea valorilor tradiționale, a identității noastre naționale și a credinței acestui neam”.

„Eu am înțeles mesajul oamenilor și voi acționa ca atare, indiferent de zona din care vor veni atacurile la adresa românilor!”, a declarat Ciolacu.

Aleksandr Ghelievici Dughin (n. 7 ianuarie 1962) este un geopolitician, filosof, sociolog și politician rus. Este cunoscut pentru vederile sale considerate fasciste și a avut legături strânse cu Kremlinul și armata rusă, motiv pentru care i se spune ideologul lui Putin.

Dughin este, totodată, un susținător al lui Călin Georgescu. Ideologul lui Putin este președintele Partidului Eurasiatic - mișcare ce pledează pentru edificarea unui suprastat eurasiatic capabil să se opună hegemoniei americane. A scris mai multe cărți de geopolitică, printre care și Bazele geopoliticii (1997). Conceptual, Dughin caută să îmbine tradiția geopoliticii clasice germane cu cea a gândirii panslaviste, precum și cu mistica teosofică rusească.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri