Laurențiu Rădulescu a spus că este frustrant din punct de vedere jurnalistic să transmiți doar dintr-o parte a baricadei, iar după ce a ieșit din aeroport, taximetriștii au refuzat să îl ducă în Askelon.
„Am pomenit numele Ashkelon, am fost plimbați jumătate de oră de taximetriști, iar ei ne-au spus că în aceste orașe nu calcă. Față de 2008, de data aceasta situația era alta. Cu o jumătate de oră înainte să aterizăm, două rachete au căzut în periferia Tel-Avivului și oamenii erau speriați”, a spus reporterul Digi24.
Buncăre construite printr-un program al statului
După ce a completat hârtiile de cazare la hotel, recepționera hotelului i-a dat o foaie cu instrucțiunile în caz de bombardament.
„Chiar și pe străzi, când am auzit că ai un timp scurt de 30-40 de secunde, m-am întrebat cum o să facem asta, dar nu e un timp foarte scurt, pentru că în Sderot fiecare stație de autobuz este transformată dedesubt într-un buncăr. Sunt foarte multe buncăre construite prin programele ale statului israelian”, a spus Laurențiu Rădulescu.
Totodată, el a vorbit cu oamenii de rând și a spus că oamenii au fost furioși că a fost încehiat acest armistițiu.
„După semnarea acelui armistițiu acea furie s-a intensificat, noi credeam că ei vor răsufla ușurați, dar undeva la 70% dintre israelieni ne-au spus că Israelul trebuia să intervină terestru”, a adăugat el.