Aproape 20.000 de angajaţi Amazon au fost infectați cu coronavirus în SUA

Data publicării:
Un angajat Amazon se pregteste sa livreze coletele comandate
Un angajat Amazon se pregătește să livreze produsele comandate de clienți. Foto: Profimedia Images

Cea mai mare companie de comerţ online din lume a anunţat că 19.816 angajaţi au fost infectaţi cu coronavirus în Statele Unite, transmite AFP. Rata de contaminare este mai mică decât în rândul întregii populaţii, scrie Agerpres.

Amazon a dezvoltat un sistem propriu de depistare a coronavirusului, efectuează 'mii de teste' pe zi şi intenţionează să ajungă până în noiembrie la 50.000 de teste zilnic în 650 de situri.

În total, grupul a făcut în perioada 1 martie - 19 septembrie 1,37 milioane de angajări pentru activităţile online şi pentru magazinele filialei Whole Foods. Rata de infectare la Amazon este deci de 1,44%, sub cea de 2,06% calculată de Universitatea Johns Hopkins pentru toţi americanii. Bilanţul nu se referă şi la subantreprenorii Amazon.

La începutul pandemiei, unii angajaţi au făcut grevă şi au organizat manifestaţii în faţa depozitelor Amazon, cerând protecţie mai bună împotriva virusului. Compania a fost criticată şi pentru că nu a comunicat până acum numărul de cazuri în rândul personalului.

'Acum ştim de ce compania a refuzat: Amazon a permis propagarea COVID-19 ca o dâră de pulbere în instalaţii, periclitând sănătatea a zeci de mii de oameni care lucrează la Amazon şi a membrilor familiilor, vecinilor şi prietenilor acestora. Amazon este fără îndoială o ameninţare pentru sănătatea publică', a susţinut Dania Rajendra, directoarea grupului de organizaţii anti-Amazon Athena. Ea a cerut într-un comunicat şi declanşarea unei anchete publice.

Amazon a anunţat că a distribuit 100 de milioane de măşti şi a implementat o serie de măsuri de distanţare socială în depozite, controale ale temperaturii şi proceduri de curăţenie mai riguroasă.

Unele organizaţii neguvernamentale acuză periodic Amazon că nu acordă suficientă atenţie sănătăţii şi siguranţei angajaţilor, în ciuda mai multor investiţii, în special în mecanizarea şi automatizarea multor activităţi din depozite. Asociaţia Center for Investigative Reporting (centrul de anchete de presă) a publicat chiar marţi un raport în care acuză compania că a ascuns amploarea accidentelor de muncă în depozitele din SUA. Amazon a respins însă metodele de calcul utilizate.

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri