Chiar daca nu locul ar fi purtător de noroc, matematicienii ar spune că e normal că acolo unde se cumpără mai multe bilete de loterie șansa să și câștige cineva este mai mare. Înainte de Crăciun, coada la loterie va fi de sute de metri.
La amiază, timpul de așteptare pentru un carton de loterie trece de o oră și jumătate. Cu toate acestea, iluzia că ar putea să devină multimilionari peste noapte îi face pe cei ce așteaptă să viseze cu ochii deschiși.
„Este deja o tradiție și întotdeauna numerele de aici de la Doña Manolita au fost câștigătoare. Așa că avem această iluzie, chiar dacă nu câștigăm, să cumpărăm de aici de la Doña Manolita”, spune o femeie. „Unica soluție este să cheltui și, dacă nu câștigi, rămâi cu soluția”, adaugă o alta.
Miza minimă pentru a cincea parte dintr-un eventual câștig este 20 de euro. Însă în timpul petrecut la această administrație a loteriei de stat spaniole, celebră în Spania și în restul lumii, nimeni nu a lăsat mai puțin de 50 de euro.
„Azi vin aici pentru a juca circa 160 euro...poate ceva mai mult ? Nu cheltui mult pentru a juca la loterie”, explică o doamnă.
Sunt puse în vânzare 180 de serii a câte 100.000 de bilete de loterie. Un bilet întreg costă 200 de euro. La finalul extragerii din 22 decembrie vor fi repartizate nu mai puțin de 24, 5 milioane de premii.
Cel mai mic este de 1.000 de euro, cel mai mare de patru milioane.
Spectacolul Loteriei de Crăciun este urmarit cu emoție maximă timp de patru ore înainte de Crăciun. Mulți visează, puțini câștigă, însă visul acesta costă cel puțin 20 de euro.
Alte obiceiuri când vine vorba despre cadouri
Trebuie să știți că spaniolii au alte obiceiuri de Craciun decât românii, mai ales când este vorba despre cadouri. Dacă în România Moș Crăciun vine cu daruri în noaptea de 24 spre 25 decembrie pentru toți cei ce au fost cuminți , în Spania nu Moș Crăciun nu vine pe 24 decembrie, ci e ceva mai leneș și apare doar pe 5,6 ianuarie alături de cei trei magi, Reyes Magos. Abia atunci copiii primesc cadouri și participă cu mult entuziasm la parada regilor magi.
Pentru copiii români care au venit din România sunt greu de înțeles diferențele, dar românii care trăiesc în Spania păstrează obiceiul de acasă. În plus, aici, de Revelion se mănâncă 12 boabe de struguri.
Concurs
Concursul având ca premiu trei luni de internet gratuit pe telefonul mobil, concurs adresat românilor din Spania, continuă. Marți, după difuzarea reportajului de la Belorado, întrebarea a fost câți locuitori români sunt în această localitate, informație oferită în timpul reportajului. Răspunsul corect: 300 de români. Și a răspuns rapid și corect la adresa concurs@digimobil.es Ionel Cătană din Castellon.
Întrebarea de astăzi este: Când are loc extragerea la Loteria de Crăciun în Spania? Așteptăm răspunsul telespectatorilor noștri din Spania la adresaconcurs@digimobil.es.Condițiile concursului le găsiți pe adresa www.digimobil.es/5minutespaniole.
În mod excepțional, sâmbătă de 1 decembrie echipa Digi24 de la Madrid va transmite mai multe reportaje și interviuri cu români.