Iain Clack vine adesea la Bucureşti în interes de serviciu, dar acum a venit cu rudele ca să vadă şi ele cât de frumoasă este Capitala României.
Iain Clack, turist englez: „Îmi place foarte mult. Prețurile sunt foarte bune pentru lucrurile locale, pentru mâncare, pentru băutură.”
Ryan este student în Florida şi a aflat de la colegii români despre Bucureşti.
Ryan Bricknell, turist american: „Îmi plac străzile, îmi plac casele că sunt foarte autentice. Nu este plin de turişti, dacă mergi în alte oraşe europene, nu ai loc să umbli. Ce îmi place foarte mult la Bucureşti este cât de prietenoasă este toată lumea.”
Turiştii strâini nu ocolesc niciodată Centrul Vechi al Capitalei. Şi nu vin doar ca să viziteze, vor să afle şi cum trăiesc românii.
Numărul turiştilor străini este în creştere de la an la an. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în primele 4 luni din 2016 numărul vizitatorilor a crescut cu 15 %, ajungând la peste 2,58 milioane de persoane. Cei mai mulţi sunt din ţările Uniunii Europene.
Florin Arjocu, ghid de turism: „Vor să vadă un oraş aşa cum n-au mai văzut, cum ziceam curiozitatea îi împinge de la spate, şi trebuie sa recunoaştem Bucureştiul şi România e o ţară cam necunoscută.”
Cu toate că ne aflăm în plin sezon turistic, singurul punct de informare pentru turişti, aflat în Pasajul de la Universitate, este închis în weekend.
Traian Bădulescu, consultant în turism: „La capitolul infrastructură informaţională încă nu stăm bine. Nu a existat o iniţiativă. Nici iniţiativele private nu sunt puternice din punctul ăsta de vedere de a se crea infopointuri.”
Anul trecut, Primăria Capitalei a adoptat o hotărâre prin care vrea să investească lunar 500.000 de lei pentru a promova oraşul ca destinaţie turistică.