Fertilizarea in vitro poate fi o opțiune pentru cuplurile infertile. Ce analize sunt necesare?

Data actualizării: Data publicării:
Fertilizare_in_vitro_Sanador Articol susținut de SANADOR

Atunci când un cuplu își dorește cu ardoare să aibă un copil, dar se confruntă cu dificultăți în obținerea unei sarcini, există o serie de analize și investigații care pot fi efectuate pentru a se descoperi cauza infertilității și pentru a se găsi tratamentul adecvat.

Uneori, începerea unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV) poate fi soluția optimă. Înainte, însă, este necesară efectuarea unor analize pentru FIV, care vor fi indicate de medicul specializat în reproducerea umană asistată medical (RUAM), în urma unui consult atent și numai după verificarea istoricului medical al cuplului.

Ulterior, specialistul va analiza și corela rezultatele acestor analize și investigații, determinând astfel ce opțiuni sunt potrivite pentru pacientă. Există posibilitatea ca aceasta să beneficieze de stimulare ovariană, care constă în administrarea de medicamente pentru a ajuta la creșterea șanselor de a rămâne însărcinată. O altă opțiune este inseminarea artificială, în care spermatozoizii sunt introduși direct în uterul femeii pentru a crește șansele de concepție. Dacă aceste metode nu sunt eficiente, atunci este recomandată fertilizarea in vitro (FIV).

Există însă și cazuri în care fertilizarea in vitro (FIV) este de la început singura soluție pentru ca femeia să rămână însărcinată. Metoda presupune recoltarea și fertilizarea artificială a ovulelor în laborator și implantarea embrionilor astfel obținuți în uterul pacientei. Medicul va identifica procedura FIV potrivită în funcție de nevoile și circumstanțele specifice ale pacientei.

Analizele pentru FIV se împart, în principal, în trei categorii: analize uzuale pentru ambii parteneri, analize pentru infertilitatea masculină și analize pentru viitoare mamă. Analizele standard recomandate înaintea începerii unei anumite proceduri FIV includ analize de sânge (hematologice), biochimice – pentru verificarea funcționalității anumitor organe cheie, precum ficatul sau rinichii, și analizele pentru afecțiunile cu transmitere sexuală. De asemenea, în aceeași categorie mai pot intra și testarea coagulabilității, dozările hormonale, cele bacteriologice sau analizele de urină.

Problemele de fertilitate masculină pot să apară din mai multe motive, de aceea, pentru un diagnostic precis, trebuie efectuată o analiză a lichidului seminal: spermogramă și spermocultură. În plus, partenerului i se pot recomanda un control urologic, o examinare ecografică și teste genetice.

Investigațiile FIV pentru infertilitatea feminină sunt mai complexe, implicând trei niveluri: ovarele, trompele uterine și cavitatea uterină. Ovarele pot fi evaluate structural, prin ecografie transvaginală, și funcțional, prin dozări hormonale, pentru a vedea care este rezerva naturală de foliculi care pot genera un ovocit matur.

Tot ecografic vor fi examinate și trompele uterine, de a căror integritate depinde în mare măsură obținerea unei sarcini, dar și cavitatea uterină, buna calitate a endometrului fiind esențială pentru fixarea embrionului. În plus față de aceste investigații, specialistul RUAM mai poate recomanda și o histeroscopie – investigarea endoscopică a cavității uterine, care ar putea evidenția prezența unor polipi endometriali, fibroame uterine sau a altor probleme care afectează fertilitatea.

La Centrul de fertilizare in vitro SANADOR, partenerii care își doresc să devină părinți pot beneficia de servicii medicale de reproducere umană asistată medical la standarde internaționale, desfășurate în condiții de deplină siguranță și cu rezultate excelente. Centrul FIV SANADOR funcționează atât în regim ambulatoriu, cât și în regim de spitalizare de zi și este dotat cu echipamente de vârf, iar medicii specialiști RUAM SANADOR își desfășoară activitatea la cele mai înalte standarde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aparatele-spion din casă care te urmăresc și trimit datele tale personale către China sunt în bucătărie...
Digi FM
Tudor Chirilă, reacție după documentarul lansat de Recorder: „Îmi dau seama că suporterul numărul 1 al lui...
Pro FM
Iubita lui CRBL, reacție dură după ce a fost criticată pentru relația pe care o are cu artistul: „Își dau cu...
Film Now
Start puternic pentru „Gladiator II” în box office-ul internaţional. Cel mai bun debut al unui film regizat...
Adevarul
De ce tinerii din Generația Z evită să folosească toaleta de la serviciu
Newsweek
De ce poștașii aduc pensia în decembrie cu o mică întârziere? Pe card banii intră într-o singură zi
Digi FM
Ce face acum Adrian Țuțu, primul câștigător "Românii au talent", la 13 ani de când lua premiul de 120.000 de...
arme automate ucraina
„Războiul roboților”: Rusia și Ucraina înlocuiesc soldații cu arme automate după aproape 1000 de zile de...
Digi Animal World
Reacția unei femei când soțul ei a venit acasă cu un câine, în ciuda entuziasmului copiilor: „A spus că e...
Film Now
Cum arată Knox, fiul Angelinei Jolie și al lui Brad Pitt, la 16 ani. Tânărul carismatic și-a însoțit mama pe...
UTV
Anca Dinicu a devenit mamica! Actrita a dezvaluit numele bebelusului