Ce spune ministrul Sănătății despre folosirea barocamerelor cumpărate pentru victimele Colectiv în tratarea pacienţilor COVID-19

Data publicării:
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat joi că cele patru barocamere mobile achiziţionate de statul român după tragedia de la Clubul Colectiv ar putea fi folosite pentru tratarea pacienţilor COVID-19, dacă se solicită acest lucru.

„Fiecare pacient este consultat, evaluat şi tratat de un medic curant. În măsura în care se solicită, vom avea şi acest tratament”, a răspuns ministrul Nelu Tătaru la întrebarea de ce nu sunt folosite pentru terapia cu oxigen şi barocamerele, ţinând cont de situaţia dificilă în care se află sistemul medical în această perioadă pandemică COVID-19.

Potrivit ministrului Sănătăţii, citat de Agerpres, fiecare medic curant are libertatea luării deciziei cu privire la actul medical, aceştia putând beneficia de orice resursă existentă.

„Să fim foarte bine înţeleşi, avem toate tratamentele care se fac în acest moment în lume pentru un pacient infectat cu SARS-CoV-2. Fiecare medic curant are libertatea deciziei actului medical. În măsura în care solicitările, dincolo de tot ce avem, antivirale, anticoagulante, antiinflamatorii, dexametazonă, ventilaţie mecanică asistată, atunci se va beneficia de orice resursă pe care o avem la îndemână”, a precizat ministrul Sănătăţii.

El a mai menţionat că „este asigurat orice act medical de CNAS, pentru cetăţeanul român, în acest moment, inclusiv pentru cel neasigurat, infectat SARS-CoV-2”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri