Turcan: „Cei mai interesați pentru a ajunge Ciucă în turul 2 ar trebui să fie primarii”. Ce spune despre revenirea lui Iohannis în PNL

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan
Raluca Turcan Foto: Captură Digi24

Dacă primarii se mobilizează, cursa de tur 2 la președinție va fi dată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, a declarat Raluca Turcan la Digi24, care a precizat că „cei mai interesați pentru a avea candidatul PNL în turul 2 ar trebui să fie primarii liberali.”

„Avem două mari partide cu un număr impresionant de primari PSD-ul cu aproximativ 1.600 de primari și PNL-ul cu aproximativ 1.200 de primari. În mod normal, dacă primarii și organizațiile acestor două mari partide se mobilizează, cursa de tur 2 la președinție este dată de candidații celor două partide, adică Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Cei mai interesați pentru a avea candidatul PNL la președinția României în turul 2 ar trebui să fie primarii liberali, care au beneficiat de proiecte pentru dezvoltarea comunităților lor, pe care nu le-ar fi obținut dacă PNL-ul n-ar fi fost la guvernare și dacă n-am fi avut această relație, această axă președinte-guvern-autorități locale care să dezvolte comunități. Spun lucrurile acestea tocmai pentru a demonta din foarte multe teme și zvonuri cum că PNL-ul ar avea probleme sau emoții să ducă candidatul în turul 2. Nu sunt zarurile aruncate. Evident, există o competiție politică și candidații trebuie să dea ce-i mai bun din ei și mi-aș dori să văd dezbaterea publică,” a declarat Raluca Turcan.

„Klaus Iohannis este binevenit în PNL”

Ministrul Culturii a vorbit și despre o posibilă revenire a lui Klaus Iohannis în PNL și spune că acesta este binevenit. „Nu sunt genul de om care aruncă cu piatra doar pentru că mandatul unui om se încheie”, a adăugat Raluca Turcan.

„În primul rând, dacă domnul preşedinte Klaus Iohannis va dori să se reîntoarcă în politică, eu cred că expertiza domniei sale este binevenită. Şi da, Sibiul s-a dezvoltat datorită lui Klaus Iohannis. Nu sunt genul de om care aruncă cu piatra doar pentru că mandatul unui om se încheie. Sibiul s-a dezvoltat datorită lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis este binevenit în PNL. Şi dacă va dori să vină în Sibiu sau în altă organizaţie, expertiza şi ceea ce ştie Klaus Iohannis să facă, da, sunt binevenite”, a declarat Raluca Turcan.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri