Încă o escaladare. Coreea de Nord a trimis piloți în Rusia pentru a se alătura războiului din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Piloți din Coreea de Nord alături de Kim Jong UN
Foto: Profimedia

Coreea de Nord a trimis piloți care pot pilota avioane de război rusești pentru a se alătura războiului din Ucraina, informează Newsweek, citând rețeaua de televiziune sud-coreeană TV Chosun.

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, Moscova intenționează să implice Phenianul în războiul la scară largă împotriva Ucrainei în următoarele luni, aproximativ 10.000 de soldați nord-coreeni fiind pregătiți să se alăture armatei ruse.

Un oficial guvernamental din Coreea de Sud a afirmat că Phenianul a trimis piloți de vânătoare la Vladivostok, un oraș din Orientul Îndepărtat al Rusiei, înainte de prima desfășurare a trupelor sale terestre pe 8 octombrie, potrivit TV Chosun.

Raportul a precizat că această mișcare ar putea însemna o pregătire suplimentară a piloților pe avioane de luptă rusești, scrie Kyiv Independent.

Dacă raportul se confirmă, Rusia va deveni prima țară în care piloții nord-coreeni vor fi staționați în afara țării lor de la Războiul din Vietnam. De asemenea, aceștia au participat anterior la operațiuni de luptă în Siria și Egipt în timpul Războiului Yom Kippur din 1973.

Pentru piloții din Coreea de Nord nu ar fi o problem trecerea pe avioanele rusești, dat fiind că flota aeriană militară a Phenianului are în componență astfel de aparate.

Cel mai probabil vorbim de aparatele MiG-29 sau SU-25, întrucât mult mai vechile MiG-21 șiMiG-23, pe care piloții coreeni încă le pilotează nu mai figurează drept active în forța aeriană combatantă rusă.

Citește și

Premierul britanic: Trimiterea de trupe nord-coreene în războiul din Ucraina reflectă „disperarea” Rusiei

Coreea de Nord și-a schimbat Constituția și definește Sudul drept „stat ostil”. Ce cred analiștii despre declanșarea unui război

Posibilă schimbare de strategie. Dronele ucrainene au atacat peste noapte patru fabrici de alcool din Rusia

Coreea de Sud ia în considerare trimiterea de personal militar în Ucraina. Ce misiune au soldații guvernului de la Seul


Editor : Sebastian Eduard

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri