Galerie Foto Posibilă schimbare de strategie. Dronele ucrainene au atacat peste noapte patru fabrici de alcool din Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Explozie fabrica Rusia
Explozii la fabrica de alcool din Tula. Foto: Profimedia

Drone ucrainene au atacat patru fabrici de alcool din regiunile Tula, Tambov și Voronej din Rusia în cursul nopții de 22 octombrie, susțin autoritățile locale ruse, preluate de cotidianul Kyiv Independent.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că apărarea sa aeriană a distrus 11 drone deasupra regiunii Briansk, trei deasupra regiunii Belgorod, două deasupra regiunii Kursk, una deasupra regiunii Tula și una deasupra regiunii Orel.

În regiunea Tambov, o dronă ucraineană ar fi incendiat distileria Biokhim din orașul Rasskazovo, potrivit guvernatorului Maxim Egorov. Potrivit site-ului Biokhim, distileria produce „produse de importanță strategică pentru stat”, în special etanol, un solvent care este utilizat în fabricarea unei game largi de produse, inclusiv explozivi.

Alte două distilerii au fost atacate peste noapte în localitățile Efremov și Luzkovski din regiunea Tula, a declarat guvernatorul Dmitri Miliaev.

Alexander Gusev, guvernatorul regiunii Voronej, a afirmat că un atac cu dronă a provocat un incendiu minor la unul dintre etajele unei întreprinderi industriale.

Nu au fost raportate victime.

Armata ucraineană nu a comentat încă rapoartele, care nu pot fi verificate independent.

În ultima vreme, Ucraina a efectuat o serie de atacuri împotriva bazelor aeriene și a altor facilități militare în încercarea de a slăbi forțele aeriene ruse, mai puternice, și de a reduce capacitatea Moscovei de a lansa atacuri aeriene devastatoare împotriva orașelor ucrainene, dar, dacă este adevărat este pentru prima dată când fabricile de alcool devin ținte legitime.

Citește și

Încă o escaladare. Coreea de Nord a trimis piloți în Rusia pentru a se alătura războiului din Ucraina, relatează Newsweek

Coreea de Sud ia în considerare trimiterea de personal militar în Ucraina. Ce misiune au soldații guvernului de la Seul

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri