Exclusiv Ce spune Nicușor Dan despre pliantele USR în care apare imaginea sa

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Inquam Photos / George Călin

Nicușor Dan a declarat, marți seara la Digi24, că nu ar intra în USR sau în PNL, însă toate materialele electorale pentru alegerile prezidențiale și parlamentare ale celor două formațiuni și partidului Forța Dreptei în care apare sunt aprobate de el și de echipa sa. Edilul general a adăugat că are un parteneriat cu cele trei partide cu care va forma o majoritate în Consiliul General al Municipiului București. El a mai spus că va anunța în turul al doilea al alegerile pe cine va susține pentru funcția de președinte al României.

„Da, pentru că sunt eu cred că am gestionat destul de bine relația cu partidele care au format majoritatea din consiliu și echidistanța față de ele m-a ajutat”, a explicat Nicușor Dan, întrebat despre faptul că a afirmat că nu are de gând să intre în USR ori PNL, marți la Digi24.

Referitor la pliantul USR cu imaginea lui și că lumea ar putea înțelege că el e din nou în partid, Nicușor Dan a clarificat și a precizat că are un parteneriat cu USR, PNL și Forța Dreptei, de aceea a fost de acord să apară pe materialele de campanie electorală.

„Da, toate materialele care apar în campania aceasta pentru prezidențiale și parlamentare sunt aprobate de mine sau de echipa mea. Da, o să mai fie materiale și cu alte partide cu care sunt în parteneriat. Să înțelegem că așa cum a fost și chestiunea semnării listelor pentru prezidențiale, am un parteneriat cu niște partide cu care vom forma o majoritate în Consiliul General și este o asociere de imagine pe care mi-au cerut-o și le-am acordat-o în aceste alegeri, în speranța că aceste partide de dreapta vom face o majoritate și un guvern cu care voi colabora. Sunt într-un parteneriat cu USR”, a explicat Dan.

El a mai spus că se va regăsi pe pliantele electorale, „pe diverse forme de materiale, fie printate, fie video”.

„Se întâmplă că au fost niște alegeri locale în care am fost votat cu un procent destul de important. Este o cumva o garanție pentru un parteneria viitor cu aceste partide”, a mai afirmat primarul Capitalei.

Nicușor Dan anunță în turul doi pe cine susține la șefia statului

Întrebat pe cine susține la alegerile prezidențiale, Nicușor Dan a amintit că a semnat pentru Elena Lasconi, Nicolae Ciucă și Ludovic Orban.

„Deocamdată, după cum am anunțat mai demult, o să ies și am ieșit cu un număr de 20 de puncte care privesc relația Bucureștiului și a administrației Primăriei Municipiul București cu autoritățile naționale. Pentru moment m-am întâlnit cu cei trei candidați de dreapta Ciucă, Lasconi, Orban, care au fost de acord și mi-au semnat această listă de 20 de puncte. O să mă întâlnesc și cu ceilalți candidați relevanți, pentru că ei sunt și președinți de partide și multe din chestiunile astea sunt de nivel parlamentar și după asta o să spun ceva. Nu pretind eu că dacă sus spun că susțin pe cineva oameni care m-au votat, o să urmeze sfatul pe care îl dau eu.O să dau informații despre relația cu acești oameni și cu aceste partide. Deci foarte puțin probabil să spun eu voi vota X în tur întâi. În turul doi, e o altă discuție. Sper să intre în candidat de dreapta”, a mai explicat edilul general.

El a mai precizat că va face un anunț privind persoana pe care o va susține pentru șefia țării, în turul doi.

„Foarte probabil, da, în turul doi”, a conchis Dan.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri