Primul voluntar care a coborât în canionul de 40 de metri are o afacere în zonă și a povestit pentru Digi24 ce s-a întâmplat în acea după amiază de duminică.
„Eu mă găseam la localul meu, la doi kilometri, și unii oameni din Serbia, care au trecut pe acolo și au văzut accidentul, m-au anunțat să alertez poliția și apoi am venit aici (la locul accidentului – n.r.) cu alți câțiva oameni care s-au oprit să ajute.
Prima oară am încercat să scoatem oamenii care erau răniți, dar până mai târziu nu am reușit să scoatem oamenii care au fost răniți mai grav”, spune Mljan Danilovic.
„A fost o nenorocire! Autocarul s-a lovit de o stâncă mare. Apoi am încercat să-i scoatem pe cel mai grav răniți, dar nu am reușit decât până la venirea pompierilor. Când i-am scos din prăpastie i-am ținut cu o mână, iar cu cealaltă mână ne ajutam să urcăm pe frânghie. I-am legat pe toți de brâu, ca să nu-i scăpăm în timp ce urcam cu ei”, povestește Mljan Danilovic.
Toată operațiunea de salvare a durat în jur de trei ore, mai spune voluntarul.
Deasemenea, un medic din Belgrad trebuia să meargă în concediu, dar a văzut accidentul și s-a oprit să ajute. El a stabilit care sunt primii răniți care trebuie să ajungă la spital.
La locul accidentului oamenii au depus flori și icoane.
Digi24 mulțumește simplu, printr-un banner amplasat la locul accidentului și pe care scrie „Mulțumim, Muntenegru, pentru solidaritate!”.
Citiți și:
Medic din Muntenegru: L-am sunat pe Mitropolitul nostru să se roage pentru români
Accident în Muntenegru. Condiții pentru a dona sânge la centrele de transfuzii
În memoria victimelor accidentului din Muntenegru: Zi de doliu naţional, drapelul a fost coborât în bernă
JURNALUL DE SEARĂ. Era necesară o zi de doliu național?