De când a început vacanţa, profesorii de la centrul din Lugoj s-au schimbat în salopete şi au început reparaţiile. În timp ce unii izolează pereţii, în alte încăperi, alţii deja zugrăvesc.
- O facem pentru copii, să fie mai cald, să arate mai bine şi să facem economie la energie, la căldură.
- Unii zugrăvesc, unii la curăţenie, băieţii la treburile de bărbaţi. Dorim ca noul an şcolar să ofere cele mai bune condiţii pentru copiii noştri.
Gestul lor îi bucură pe localnici.
- Ar fi bine dacă ar face toţi profesorii aşa, din umanitate, nu altceva.
- E un gest de voluntariat şi tot ce presupune voluntariatul şi vine din suflet, e bun
Iar vara aceasta nu este o excepţie. Profesorii fac asta de mai bine de 20 de ani.
„Lucrez de 24 de ani în această şcoală şi în fiecare an, la final, o săptămână, două, toate cadrele didactice am venit, şi păstrăm acest obicei, venim să pregătim şcoala pentru noul an şcolar”, spune Viorica Paraschivu, directorul C.S.E.I. "Alexandru Roșca".
Pentru renovările pe care le fac acum, şcoala a primit 30.000 de lei de la Consiliul Judeţean Timiş, în subordinea căruia se află. Alţi 640.000 de lei au fost daţi pentru cheltuieli anuale şi investiţii.
„De curând s-a inaugurat şi un teren sintetic multifuncţional pentru copii, a fost schimbat acoperişul, au fost investiţii destul de mari din partea Consiliului Judeţean. Dar ceea ce fac ei ca şi profesori în acea şcoală este un lucru lăudabil, binevenit, un lucru de om gospodar care vrea să îşi pregătească şi să îşi gestioneze activitatea cât mai bine”, spune Călin Dobra, consilier judeţean din Timiş.
Centrul pentru Educaţie Incluzivă din Lugoj funcţionează de 50 de ani şi are, în prezent, 209 elevi.