Cum se tratează candidoza vaginală
Candidoza vaginală este o infecție fungică cu care se confruntă femeile și care are o serie de simptome foarte neplăcute. Tratamentul este necesar pentru a evita complicațiile. Aflăm mai mult despre această boală de la Dr. Ciprian Cristescu, medic primar obstetrică-ginecologie.
Candidoza vaginală este o infecție fungică apărută în special din cauza unor dezechilibre ale florei vaginale normale. În aceste condiții, diverse specii de Candida pot invada mucoasa vaginală, se multiplică și determină inflamație locală. Tratamentul cu antibiotice cu spectru larg este cel mai frecvent responsabil pentru dezechilibrul florei vaginale, dar candidoza poate apărea și la femeile cu imunitate deficitară, la pacientele cu diabet zaharat necontrolat, în perioade de stres, în cazuri de uscăciune vaginală sau în urma creșterii nivelului de hormoni estrogeni.
Netratată, candidoza vaginală se poate răspândi local, ducând la tumefacție și edem al vulvei, pot apărea fisuri vaginale sau vulvare, însoțite de dureri intense și care, la rândul lor, se pot suprainfecta și poate apărea și uretrită prin colonizarea tractului urinar inferior, cu usturimi în timpul micțiunii. Cea mai gravă complicație este diseminarea infecției în circulație, cu septicemie, la pacientele imunodeprimate. Este posibil ca, pe termen, lung, candidoza să aibă un impact și pe fertilitate.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
- Etichete:
- candidoza
- tratament candidoza
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News