“Primul pas, acela de a testa şi organiza un set de date relevant – Nomenclatorul Stradal al Municipiului Timişoara - a fost făcut. Date importante de la statistici, date geografice, de trafic sau transport urmează să fie colectate şi expuse în acelaşi format. Datele deschise şi accesibile permit un schimb democratic şi larg de cunoştinţe, facilitând dialogul între cetăţeni şi autorităţile locale. Datele deschise încurajează participarea şi comunicarea şi conduc către inovaţie şi dezvoltare” a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.
Site-ul data.gov.ro este punctul central de acces pentru seturile de date deschise livrate de autoritățile și instituțiile administrației publice, ajutând publicul să găsească, să descarce și să folosească informațiile generate și deținute de structurile administrative, precizează Primăria Timișoara.
Nomenclatorul stradal al Timișoarei cuprinde denumirea actuală și cea veche a străzilor din oraș - inclusiv numele purtate înainte și după al doilea Război Mondial, precum și localizarea acestora pe o hartă, conținând inclusiv poziționarea și numerotarea imobilelor.
Dacă Ministerul Sănătății este campion în domeniu, căci a publicat 18 seturi de date (Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață, Unităţi sanitare şi paturi în unități sanitare, Situația farmaciilor din România, Lista spitalelor publice și multe altele), fiind urmat de Institutul Național al Patrimoniului - 16, Ministerul Justiției - 12 și Ministerul Afacerilor Interne - 10, la coada clasamentului sunt Guvernul României, ministerele Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Economiei, Culturii, Afacerilor Externe și cel pentru Societatea Informațională, care nu au difuzat nici unul. Alături de aceste ministere și instituții de interes naționale, o prezență aparte este aceasta, a Primăriei Timișoara!