Copiii cu handicap participau la diferite activităţi într-o clădire aflată într-un stadiu avansat de degradare, cu risc de prăbușire. Acum au la dispoziție spaţii moderne, unde vor participa la cursuri terapeutice.
„Întreaga clădire a fost consolidată, reabilitată, a fost anvelopată termic. Acum 3 ani, în urma unei expertize, era cu risc de prăbușire la seism și în acest interval de timp a trebuit să găsim soluțiiastfel încât a fost posibil acest proiect", a declarat Gabriela Cristina Curuţ, directorul adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timișoara.
Centrul de zi „Podul Lung" are în prezent aproape 50 de beneficiari, de la copii cu handicap în vârstă de 3 ani până la persoane de 18 ani.
Amina Dragoescu, psiholog în cadrul Centrului pentru Copiii cu Dizabilităţi: „Sunt împărțiți în funcție de dizabilitatea pe care o au, în funcție de vârsta lor, așa cum pot să lucreze împreună la o grupă. Pe lângă activităţile din cadrul grupei se fac activități individuale: ergoterapie, kinetoterapie, logopedie, sunt mai multe cluburi, de psihomotricitate, de dans, de povești".
Municipalitatea nu a cheltuit întreaga sumă alocată proiectului. Banii rămaşi vor fi folosiți pentru finanțarea altor programe.
„Alocația iniţială pentru acest proiect a fost de 5,1 milioane lei, dar am reușit să ne încadrăm în această sumă de 3.9 milioane în urma licitației pentru execuția lucrării. Astfel încât putem vorbi despre o economie de 1,2 milioane de lei. Acești bani, alături de alții, economisiți de pe alte proiecte, se constituie într-o sumă din care vom finanța în continuare alte proiecte", ne-a spus Nicolae Robu, primarul Timișoarei.
Angajaţii centrului urmează să termine de mobilat spațiile în următoarele săptămâni, iar din luna iunie clădirea va fi dată în folosinţă. Copiii cu dizabilităţi vor fi aduşi la centru de acasă cu două microbuze puse la dispoziție de administrația locală.
reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva
editor web: Răzvan Bulacu